Serwis

komputery różne, kwadratowe i podłużne, podłączone do sieci, z tym, że niekoniecznie
Awatar użytkownika
X-76
Top secret
Top secret
Posty: 3159
Rejestracja: 23 lut 2006, o 20:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: znikąd
Kontakt:

Re: Serwis

Post autor: X-76 » 9 sty 2011, o 21:41

Ja to bym na Twoim miejscu poszedł z nim do egzorcysty !
Być może siedzi w nim na przykład duch gremlina luźny trybik. On takie rzeczy czasem wyprawia !

http://www.ghostmaster.piwko.pl/duchy.htm#luznytrybik
▂ ▃ ▄ ▆ ▇ Cybernetyczny Bóg Chaosu Wersja: X-76 "Piromedyk" ▇ ▆ ▄ ▃ ▂
"Pierdolnięty chaos! Mikstura wybuchowa" by Delein
"IKS to chodzący chaos. Jak kiedyś będzie koniec świata to na pewno go zatrudnią" by Dante

Iksowy konik saunowy: Sauna poradnik

Awatar użytkownika
Dante
Top secret
Top secret
Posty: 1335
Rejestracja: 24 paź 2006, o 16:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wa-wa

Re: Serwis

Post autor: Dante » 9 sty 2011, o 22:25

1.W7 chcesz miec legala czy wystarczy wersja "probna" ?
2. Ale aparatu juz nie podlaczasz ? :-)
D.
"młodzieńcze ! ciesz sie w młodości swojej " -platoon /Eklezjastes

747170

Awatar użytkownika
Delein
Podpułkownik Nocarzy
Podpułkownik Nocarzy
Posty: 1801
Rejestracja: 18 lis 2007, o 19:31
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Poznań XIII
Kontakt:

Re: Serwis

Post autor: Delein » 9 sty 2011, o 22:43

1. wystaczy mi to, co będę mogła sobie używać bez konieczności wydawania mamony ;)
2. jeszcze nie próbowałam :P na razie nie będe podłączać, nacieszę się myszą :)

+Even if the voices are not real, they have pretty good ideas.

|Pyrkon 2008||Polcon 2008|
|Falkon 2008||NIKTowa|
|Pyrkon 2009||Manewry IV|
|Ava V||Polcon 2009|
|Falkon 2009||Closterkeller|
|Pyrkon 2010||Tricon 2010|
|Falkon 2010| |Pyrkon 2011|

Awatar użytkownika
Dexter
Na misji...
Posty: 1317
Rejestracja: 27 mar 2007, o 14:18
Płeć: Mężczyzna

Re: Serwis

Post autor: Dexter » 11 sty 2011, o 20:51

Mój pendrive (Kingston DataTraveler 4GB USB 2.0) swego czasu wyłączył Del wszystkie porty USB do momentu resetu kompa. Nigdy wcześniej ni później się z czymś takim nie spotkałem.
Niezwykle ważne jest, aby codzienna twoja postawa stała się postawą żołnierza,
a postawa żołnierza - postawą na co dzień.
(Miyamoto Musashi, Księga Pięciu Kręgów)

In the warzone marines shit tactically.
(Ray w "Generation Kill")

Eshealon
Głowa Rodu
Głowa Rodu
Posty: 1973
Rejestracja: 23 sty 2007, o 00:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Re: Serwis

Post autor: Eshealon » 17 sty 2011, o 15:01

Dante pisze: Vista byla taka sama porazka jak millenium.Visty juz nie ma i w zasadzie wsparcia dla niej tez juz bym sie nie spodziewal.
No jak to? Przecież lat temu ze dwa u panów z MS następował wzwód na hasło Vista. Przecież krzyczeli że do 2009 żadnego wsparcia dla XP już nie będzie. Teraz nastąpił powrót do XP?

Z resztą, te dwa gb ramu są konieczne do instalacji siódemki? Bo a nóż widelec bym się pokusił o zmianę systemu, a mam tylko 1. I tak go muszę przenistalować bo mnie już krew zalewa, komputer mi się chyba z 5 minut uruchamia, w dodatku chkdsk mi się stale uaktywnia przy starcie i skanuje dysk D:
I'm strong to the finish
cuz I eat my Spinach

Awatar użytkownika
Magnus
Dowódca G.R.O.T.
Dowódca G.R.O.T.
Posty: 1957
Rejestracja: 22 mar 2007, o 16:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z czarnej mgły
Kontakt:

Re: Serwis

Post autor: Magnus » 17 sty 2011, o 15:10

Ale tak samo będzie, jak już panom z MS znudzi się 7, i będą plany na 8. To chyba normalne, że przy wprowadzeniu nowej wersji systemu powoli odchodzi się od wspierania starszej, pomimo, że ta starsza ma nadal wielu użytkowników.
Wiele się słyszy, że 7 to połączenie funkcjonalności XP i wyglądu Visty. Ostatnio natrafiłem na przypadki aktualizacji 7-ki, mianowicie tzn "Black Hole Update" - kb976902. Czyli plik aktualizacyjny, który pojawił się w Windows 7 Updater, jednakże żaden opis tej aktualizacji nie istniał. Po jakimś czasie ta aktualizacja zniknęła z opcji wyboru, by po jakimś znów czasie pojawić się. Podobnież jest to jakby wprowadzenie do wprowadzenia SP1 na W7. Jednakże, co poniektórym posiadającym x64, aktualizacja ta resetowała komputer po instalacji, bądź też komputer włączał się trochę dłużej. Podobno też użytkownicy z nielegalnym W7 mieli jakieś problemy po zainstalowaniu tej aktualizacji.

Mimo wszystko, ja też skłaniam się ku W7, jednakże nie wiem jaki to będzie miało wpływ na parametry i funkcjonalność mojego laptopa.
TKM!

Awatar użytkownika
X-76
Top secret
Top secret
Posty: 3159
Rejestracja: 23 lut 2006, o 20:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: znikąd
Kontakt:

Re: Serwis

Post autor: X-76 » 17 sty 2011, o 21:00

Magnus, żeby nie wiem co, i zeby nie wiem jaki to był sprytny OS to parametrów komputera nijak Ci nie zmieni :D :D :D

Ja mam w nowym laptopie W7 i nawet sobie chwalę. Używam wymiennie z pingwinem i jest OK
▂ ▃ ▄ ▆ ▇ Cybernetyczny Bóg Chaosu Wersja: X-76 "Piromedyk" ▇ ▆ ▄ ▃ ▂
"Pierdolnięty chaos! Mikstura wybuchowa" by Delein
"IKS to chodzący chaos. Jak kiedyś będzie koniec świata to na pewno go zatrudnią" by Dante

Iksowy konik saunowy: Sauna poradnik

Awatar użytkownika
Magnus
Dowódca G.R.O.T.
Dowódca G.R.O.T.
Posty: 1957
Rejestracja: 22 mar 2007, o 16:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z czarnej mgły
Kontakt:

Re: Serwis

Post autor: Magnus » 17 sty 2011, o 21:17

W sensie, miewam wątpliwości co do tego, jak na moich parametrach W7 będzie chodził :)
TKM!

Awatar użytkownika
Mcbet
Top secret
Top secret
Posty: 3207
Rejestracja: 11 lut 2007, o 20:44
Płeć: Mężczyzna

Re: Serwis

Post autor: Mcbet » 18 sty 2011, o 00:47

napewno nie gorzej niz Vista a jest szansa ze powinien nawet troszke lepiej smignac
stasus UnKnow
Jesli ktos nie chce za mnie umierac niech mi nie mowi jak mam zyc
By Qadesh: "renegackie ścierwo, zawzięte i złe"

Awatar użytkownika
Smilodon
Pan/Pani Domów Krwi
Pan/Pani Domów Krwi
Posty: 2400
Rejestracja: 18 mar 2009, o 09:53
Płeć: Mężczyzna

Re: Serwis

Post autor: Smilodon » 18 sty 2011, o 22:32

Ja się wypowiem tak:
od 2 lat używałem Visty 64, ale ostatnio już tak zamulała, że nie dałem rady i zmieniłem na 7 i jak by ktoś dodał mi tak z 4 gb ramu....
Psi c%#j i Last True Rebellious
"Smilodon Straszny jestes i czasem sie Ciebie boje ...
D."

| Prywata / Ratuj się kto może czyli... kursik pierwszej pomocy / Manewry IV - Waterworld / Nocarz - Premiera / Młody - Premiera - "Tor taktyczny" / Polcon 2017 / WTF II / CC II / Moto / WTF III / CC III |

Awatar użytkownika
Elvarel
Kapitan Nocarzy
Kapitan Nocarzy
Posty: 1033
Rejestracja: 1 kwie 2009, o 10:31
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Las Ożywionego Mitu/Rogaty Gród

Re: Serwis

Post autor: Elvarel » 10 mar 2011, o 13:59

Dzięki ogromne wszystkim za rady przy wcześniejszym problemie. W końcu jaaaakoś znośnie go ogarnęłam. Nie pamiętam już jak ale dzięki którejś z rad. :) Proszę o wybaczenie, że nie dałam znać wcześniej...
Teraz Elv ma nowy problem, będący skutkiem korków na neuronach. Mam gdzieś w kompie (chyba) spory błąd i ma on coś wspólnego z plikiem Chkdsk. Utrudnia trochę pracę programom typu antywirus, defragmentator, itp. Jest jakiś bezpieczny sposób, żeby go naprawić, inny niż format? Z góry dziękować za radę :) ...
Telien dagorbarth IV - Nenardhon
Plcn'09
Clstrkllr Ncrz
Prkn'10
Fiolet. Pzn
Prkn'12


Dzwoni Barbie do Cindy ]:-> ...

Cevi i Elv: Ej, przeszliśmy obok lampy i zgasła!
Mith: No! Jesteśmy w formie. :D

Kur*a, czemu wciąż mamy same najgorsze pomysły, zaklął Vesper w duchu.

Awatar użytkownika
Smilodon
Pan/Pani Domów Krwi
Pan/Pani Domów Krwi
Posty: 2400
Rejestracja: 18 mar 2009, o 09:53
Płeć: Mężczyzna

Re: Serwis

Post autor: Smilodon » 11 mar 2011, o 06:10

wrzuć płytę z windowsem, wybierz wiersz poleceń w opcjach naprawy i wpisz: chkdsk /r powinno pomóc.
Psi c%#j i Last True Rebellious
"Smilodon Straszny jestes i czasem sie Ciebie boje ...
D."

| Prywata / Ratuj się kto może czyli... kursik pierwszej pomocy / Manewry IV - Waterworld / Nocarz - Premiera / Młody - Premiera - "Tor taktyczny" / Polcon 2017 / WTF II / CC II / Moto / WTF III / CC III |

Awatar użytkownika
Cris
Major Nocarzy
Major Nocarzy
Posty: 78
Rejestracja: 10 maja 2010, o 19:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin

Re: Serwis

Post autor: Cris » 11 mar 2011, o 18:18

a ja mam problem z kompem jak próbuje odpalić itunes to wyskakuje mi takie coś "0x0000b77d" co można z tym fantem zrobić czy mam przeinstalować system ??
rata tata znów zastrzeliłem renegata

Awatar użytkownika
Mcbet
Top secret
Top secret
Posty: 3207
Rejestracja: 11 lut 2007, o 20:44
Płeć: Mężczyzna

Re: Serwis

Post autor: Mcbet » 11 mar 2011, o 19:37

na samwpierw przeinstaluj Itunsa ( wywal go w trybie awaryjnym) potem restart i instalcja
stasus UnKnow
Jesli ktos nie chce za mnie umierac niech mi nie mowi jak mam zyc
By Qadesh: "renegackie ścierwo, zawzięte i złe"

Awatar użytkownika
Elvarel
Kapitan Nocarzy
Kapitan Nocarzy
Posty: 1033
Rejestracja: 1 kwie 2009, o 10:31
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Las Ożywionego Mitu/Rogaty Gród

Re: Serwis

Post autor: Elvarel » 11 mar 2011, o 22:35

Dzięki, Smil :D ...
Telien dagorbarth IV - Nenardhon
Plcn'09
Clstrkllr Ncrz
Prkn'10
Fiolet. Pzn
Prkn'12


Dzwoni Barbie do Cindy ]:-> ...

Cevi i Elv: Ej, przeszliśmy obok lampy i zgasła!
Mith: No! Jesteśmy w formie. :D

Kur*a, czemu wciąż mamy same najgorsze pomysły, zaklął Vesper w duchu.

ODPOWIEDZ