| Autor |
Wiadomość |
|
Vercor
|
Tytuł: Re: Mój nick- co on właściwie znaczy ? Napisane: 4 lut 2010, o 02:25 |
|
|
|
W moim przypadku Vercors - jest to wapienny masyw górski położony we wschodniej Francji. Należy do Alp Zachodnich. Ta nazwa jakoś przykuła moją uwagę, sam nie wiem do końca czemu ;P spodobała mi się i postanowiłem użyć jej jako nicku, na który zresztą nie narzekam  )
|
|
 |
|
 |
|
Trinidad
|
Tytuł: Re: Mój nick- co on właściwie znaczy ? Napisane: 4 lut 2010, o 02:46 |
|
Dołączył(a): 8 sty 2010, o 13:57 Posty: 227 Obrazki: 6 Lokalizacja: Wrocław
|
A Trinidad jest podobno od trójcy... Ale kiedy wybierałam nicka, nie miałam o tym pojęcia ![oczko ;]](./images/smilies/icon_e_wink.gif) No i nazwa jednej z głównych wysp pewnego państwa w Ameryce Środkowej, którą z resztą bardzo chciałabym odwiedzić... Miałam pracę na hiszpański, dokończenie historii jakiegoś Fernandeza i Garcii. Szukałam żeńskiego imienia hiszpańskiego nie będącego Carmen, Ramoną, Consuelą ani niczym takim... I znalazłam Trinidad. I mi się spodobało. I tak już zostało ![oczko ;]](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
_________________ Iren: oj tam, oj tam  Pie Iesu domine (tup, tup, tup, sru!) dona eis requiem (tup, tup, tup, sru!)
|
|
 |
|
 |
|
Murphy
|
Tytuł: Re: Mój nick- co on właściwie znaczy ? Napisane: 21 lut 2010, o 18:08 |
|
Dołączył(a): 20 lut 2010, o 13:50 Posty: 11 Lokalizacja: Kołobrzeg
|
|
Hmm... Murphy to jedno z wielu przezwisk jakim mnie określa moje środowisko. A wzięło się od imienia jednego z braci z filmu "Święci z Bostonu". Dlaczego akurat tak? Nawet ja tego nie wiem, a do przezwiska Murphy już się przyzwyczaiłam... zawsze brzmi lepiej niż Yoda albo Pseudo-dog. Chociaż to drugie nadal zdarza mi się usłyszeć. xD
_________________ "Ludzie za łatwo rezygnują z władzy nad własnym życiem."
|
|
 |
|
 |
|
HubertZ
|
Tytuł: Re: Mój nick- co on właściwie znaczy ? Napisane: 7 mar 2010, o 20:53 |
|
Dołączył(a): 31 maja 2009, o 18:36 Posty: 63 Lokalizacja: Pszczyna
|
HubertZ - dłuższa forma to Hubert Zawodowiec ![oczko ;]](./images/smilies/icon_e_wink.gif) No właśnie, był kiedyś taki film, nawet fajny, tak czy siak wolałem Leon'a  Grałem kiedyś w CS'a 1.6 i potrzebowałem nicka, więc na początku był Hubert Zawodowiec (a czemu nie Leon? ponieważ dużo było takich a chciałem być jedyny xD), ale, że był za długi to wyszło HubertZ, później nawet samo HZ ale jest tak, że zawsze do mnie wszyscy wołają "Hubert" i myślą ze mam tak na imię ![lol1 :]](./images/smilies/icon_e_smile.gif) haha.
_________________ Polcon 2009 Pkpcon 2009 Tricon 2010
|
|
 |
|
 |
|
Laurus
|
Tytuł: Re: Mój nick- co on właściwie znaczy ? Napisane: 8 mar 2010, o 19:48 |
|
|
|
Laurus- Od nazwiska Wawrzynowski mam ksywę Wawrzyn, co na łacinę przekłada się w Laurus. Proste?
|
|
 |
|
 |
|
Lithium
|
Tytuł: Re: Mój nick- co on właściwie znaczy ? Napisane: 10 mar 2010, o 14:23 |
|
Dołączył(a): 9 mar 2010, o 21:26 Posty: 7 Lokalizacja: Stargard Szczeciński/ Cho-no
|
|
Lithium / Lit – od nazwy mojego zespołu, gdy skład się posypał powiedziałem, że w zasadzie teraz "Lithium" to ja i już jakoś tak zostało.
|
|
 |
|
 |
|
Nero
|
Tytuł: Re: Mój nick- co on właściwie znaczy ? Napisane: 20 mar 2010, o 16:00 |
|
Dołączył(a): 15 mar 2010, o 20:50 Posty: 141 Obrazki: 0 Lokalizacja: Poznań/I Sfera Materialna
|
|
Nero - postać z DMC4, a nie program do wypalania płyt... ;P Ale to tylko część nicka. Jest jeszcze Narmeril - mój twór do jakiegoś erpega. Jest jeszcze nazwisko, ale go nie podam, bo przegięcie by było... Powiem tylko, że pochodzi z Morrowinda.
_________________ Cedo nulli Non timebo mala Libera te ex inferis Si Deus pro nobis, quis contra nos?
Z archiwum głupawy: Oceniać nocarzy po Elvie to tak, jak oceniać watykańskich po Nero -> Kane
Pyrkon 2k9 Pyrkon 2k10 Fiolet, Pyrlandia
|
|
 |
|
 |
|
otempora
|
Tytuł: Re: Mój nick- co on właściwie znaczy ? Napisane: 2 kwi 2010, o 12:40 |
|
|
Otempora - z greckiego "o, czasy". Przyczepiło się w... no, gdzieś 6 klasie podstawówki i nie puszcza od tego czasu 
_________________ "Będziecie popełniać najróżniejsze pomyłki. Dopóki jednak nie zabraknie wam szczerości, hojności i przekonania, dopóty nie zaszkodzicie światu i nikogo nie skrzywdzicie"
|
|
 |
|
 |
|
Alienor
|
Tytuł: Re: Mój nick- co on właściwie znaczy ? Napisane: 2 kwi 2010, o 13:19 |
|
Dołączył(a): 21 wrz 2006, o 17:48 Posty: 812 Lokalizacja: Warszawa
|
Z łaciny raczej: o tempora, o mores (o czasy, o obyczaje). 
_________________ Lecz gdyby mi kazały wyroki ponure
Na ziemi się meldować, by drugi raz żyć
Chciałbym starą wraz z mundurem wdziać na siebie skórę
Po dawnemu: wojować, kochać się i pić.
(Wieniawa)
|
|
 |
|
 |
|
otempora
|
Tytuł: Re: Mój nick- co on właściwie znaczy ? Napisane: 2 kwi 2010, o 13:49 |
|
|
Przepraszam (*idzie spalić się ze wstydu, po czym wraca*), ja to nawet po południu myśleć nie potrafię... :/ Tak, z łaciny, z mowy Cycerona bodajże... Teraz dopiero skojarzyłam 
_________________ "Będziecie popełniać najróżniejsze pomyłki. Dopóki jednak nie zabraknie wam szczerości, hojności i przekonania, dopóty nie zaszkodzicie światu i nikogo nie skrzywdzicie"
|
|
 |
|
 |
|
Evitte
|
Tytuł: Re: Mój nick- co on właściwie znaczy ? Napisane: 8 kwi 2010, o 00:18 |
|
|
|
Mój nick pochodzi od postaci z mmorpg, w które grałam/gram/grać będę. Prosty do wymówienia, bez żadnych ukrytych znaczeń. Evitte;)
Dante: Wybaczcie, pozwolilem sobie usunac posty nie na temat. Choc niewatpliwie z nim zwiazane. Przypominam ze zalezy mi na zachowaniu encyklopedycznego charakteru tego watku.
_________________ Zamknę Cię w klatce własnego istnienia, będę syciła oczy, patrzyła jak umierasz. I krwi, krwi mi dasz ze swojego ciała, bym na zawsze sznurkami Twego życia władała...
|
|
 |
|
 |
|
Dźwiedź
|
Tytuł: Re: Mój nick- co on właściwie znaczy ? Napisane: 8 kwi 2010, o 11:05 |
|
|
Mój nick pochodzi od postaci z komiksu Osiedle Swoboda. Kumple stwierdzili, że między mną, a tą postacią występują daleko idące podobieństwa i jakoś już tak zostało 
_________________ Anything worth fighting for is worth fighting dirty for. Krasna's property.
|
|
 |
|
 |
|
Jumbo
|
Tytuł: Re: Mój nick- co on właściwie znaczy ? Napisane: 14 kwi 2010, o 09:25 |
|
Dołączył(a): 16 lut 2010, o 19:20 Posty: 37 Lokalizacja: Szczecin
|
Jumbo - od boeing'a 747 czyli Jumbo Jet'a. Nie jak niektórzy twierdzą od Disnejowego słonika z dużymi uszami bo no jest J ambo a ja jestem J umbo. Tak samo nie wymawia się jak niektórzy robią jumbo, dżumo czy cokolwiek innego tylko Dżambo a pisze się Jumbo. Strasznie jestem przewrażliwiony na tym punkcie. A sam nick wziął się od udawania samolotu na lekcji jakoś tak w podstawówce albo na początku gimnazjum i tak zostało do dziś. Kiedyś chłopaki w technikum jak wszedł do kin Rambo IV to przerobili markerem plakat w szkole na którym było napisane "John Rambo" na "Piotr Jumbo"  Nawet w wojsku moim przełożonym niektórym udało się przekonać bardziej do ksywy niż do nazwiska.
_________________ Skoro alkohol to zło to jest tylko w piekle, skoro w piekle jest alkohol to nie może być tam aż tak źle.
|
|
 |
|
 |
|
Tasiek
|
Tytuł: Re: Mój nick- co on właściwie znaczy ? Napisane: 19 kwi 2010, o 09:37 |
|
Dołączył(a): 12 lut 2009, o 23:58 Posty: 325 Lokalizacja: Warszawa
|
Rozczaruję tu niektórych, mój nick nie pochodzi ani od imienia, ani nazwiska.  Tasiek - od 'Tasartir', mojej starej, nadal aktywnej postaci erpegowego charaktera, który podczas swoich wypraw zasłynął ciętym językiem i zdolnościami uwodzicielskimi  I w sumie jakoś tak przylgnęło, jako że to była pierwsza postać w mojej karierze sesyjek rpg 
_________________ http://noson.pl/
http://www.lastfm.pl/user/Metalizer_
|Pyrkon 2009| |Manewry IV| |Ava V| |Fiolet| |Nocarz-Premiera| |Pyrkon 2010|
|
|
 |
|
 |
|
cymrianka
|
Tytuł: Re: Mój nick- co on właściwie znaczy ? Napisane: 19 kwi 2010, o 09:56 |
|
Dołączył(a): 16 lip 2006, o 11:13 Posty: 90 Obrazki: 1 Lokalizacja: Garwolin
|
|
Cymrianka od nazwy rodu z pewnej knigi... ewentualnie bardziej znane lili skrót od imienia
_________________ Gdzie diabeł nie może tam winorośl pośle
|
|
 |
|
 |
|