| Autor |
Wiadomość |
|
Qadesh
|
Tytuł: Re: Wyszywanki Iren Napisane: 25 lut 2010, o 20:13 |
|
Dołączył(a): 16 kwi 2007, o 14:55 Posty: 3632 Obrazki: 60 Lokalizacja: kraków
|
|
łoł!! pracowita zima to była!!
|
|
 |
|
 |
|
Tel
|
Tytuł: Re: Wyszywanki Iren Napisane: 25 lut 2010, o 20:15 |
|
 |
| Magister |
 |
Dołączył(a): 31 mar 2009, o 12:13 Posty: 208 Lokalizacja: Wawa-Mokotów
|
|
To pierwsze to to co haftowałaś przy kręceniu Fioletu?
_________________ Kocur w stanie wolnym. Nałogowy Aceista. Pierwszy Prorok Akianizmu.
|
|
 |
|
 |
|
Flaw
|
Tytuł: Re: Wyszywanki Iren Napisane: 25 lut 2010, o 20:20 |
|
|
|
Boszzz, dziewczyno, gratuluję cierpliwości! Piękne hafty!!
|
|
 |
|
 |
|
Delein
|
Tytuł: Re: Wyszywanki Iren Napisane: 25 lut 2010, o 20:22 |
|
Dołączył(a): 18 lis 2007, o 19:31 Posty: 1731 Obrazki: 56 Lokalizacja: Gliwice|Lublin
|
Ja to Ci chyba podrzucę kiedyś swoję bluzkę (w której wyglądam jak wsiowy parobek) do podhaftowania, bo te wzory są niesamowie 
|
 |
|
 |
|
Iren
|
Tytuł: Re: Wyszywanki Iren Napisane: 25 lut 2010, o 20:32 |
|
Dołączył(a): 2 kwi 2009, o 08:16 Posty: 355 Obrazki: 0 Lokalizacja: Kartuzy/Poznań
|
Tak Tel to to co haftowałam w B24 przy kręceniu Fioletu  Jak widać skończyłam Q Zima się jeszcze nie skończyła a ja nadrabiam zaległości 
_________________ All that we see or seem is but a dream within a dream. /Najwyższa Kapłanka matki swej Boskiej Akii/ Wielki uśmiech dla ekipy WWiW  -> Oj tam...
|
|
 |
|
 |
|
Nath
|
Tytuł: Re: Wyszywanki Iren Napisane: 25 lut 2010, o 22:48 |
|
Dołączył(a): 7 maja 2009, o 23:34 Posty: 231 Lokalizacja: Warszawa
|
|
Kask oficjalnie zerwany. Masz dziewczyno "talynt w rencach".
_________________ Death metal - bo jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy  .
|
|
 |
|
 |
|
Alienor
|
Tytuł: Re: Wyszywanki Iren Napisane: 25 lut 2010, o 22:55 |
|
Dołączył(a): 21 wrz 2006, o 17:48 Posty: 812 Lokalizacja: Warszawa
|
|
Jakie to symetryczne, równe! Widać wprawę... ech, śliczności.
_________________ Lecz gdyby mi kazały wyroki ponure
Na ziemi się meldować, by drugi raz żyć
Chciałbym starą wraz z mundurem wdziać na siebie skórę
Po dawnemu: wojować, kochać się i pić.
(Wieniawa)
|
|
 |
|
 |
|
Nurbika
|
Tytuł: Re: Wyszywanki Iren Napisane: 25 lut 2010, o 22:59 |
|
Dołączył(a): 9 lis 2009, o 18:57 Posty: 596 Obrazki: 13 Lokalizacja: Warszawa
|
oj, przepiękne.... jak ja bym chciała cos takiego koniemu mojemu sprawić na potniku. Nikt by nie miał podobnego 
_________________ "...Zachowując równowagę między pasją w sercu, a rozsądkiem w umyśle..." www.nu_ponette.maxmodels.pl /Bal Renegatów/ /Galeria Hańby/ /Fiolet/ /Premiera Teledysku/ /Pyrkon 2010/ /Night Street Fiolet/ /Bellona i Gra Miejska/
|
|
 |
|
 |
|
Elvarel
|
Tytuł: Re: Wyszywanki Iren Napisane: 26 lut 2010, o 02:45 |
|
Dołączył(a): 1 kwi 2009, o 10:31 Posty: 919 Obrazki: 1 Lokalizacja: Las Ożywionego Mitu/Amon Sul
|
Iren. Cuda.  Mnie się najbardziej podoba to pierwsze. Ahhh ^^ ...
_________________ Telien dagorbarth IV - Nenardhon Polcon'09 Clstrkllr Nocarz Pyrkon'10 Fiolet. PznTata! Tata! Biją Renegata!! Cevi i Elv: Ej, przeszliśmy obok lampy i zgasła! Mith: No! Jesteśmy w formie. 
|
|
 |
|
 |
|
Nath
|
Tytuł: Re: Wyszywanki Iren Napisane: 26 lut 2010, o 14:56 |
|
Dołączył(a): 7 maja 2009, o 23:34 Posty: 231 Lokalizacja: Warszawa
|
|
Iren czy te wzory mają jakieś konkretne znaczenie? Czy są to tylko motywy dekoracyjne? Niektóre widziałbym na moim nowym garnku.
_________________ Death metal - bo jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy  .
|
|
 |
|
 |
|
Iren
|
Tytuł: Re: Wyszywanki Iren Napisane: 26 lut 2010, o 15:10 |
|
Dołączył(a): 2 kwi 2009, o 08:16 Posty: 355 Obrazki: 0 Lokalizacja: Kartuzy/Poznań
|
|
To zależy, niektóre wzory są czysto ozdobne a niektóre były dodatkowo po za walorami ozdobnymi traktowane jako swego rodzaju dodatek do amuletów na przykład te wzory stosowane na Kaptorgach. Cześć miała odstraszać złe duchy czy inne złe moce a część właśnie te przywoływać. Ale to już wchodzimy we wierzenia i tradycje. Te konkretne mają tylko znaczenie ozdobne.
_________________ All that we see or seem is but a dream within a dream. /Najwyższa Kapłanka matki swej Boskiej Akii/ Wielki uśmiech dla ekipy WWiW  -> Oj tam...
|
|
 |
|
 |
|
Nurbika
|
Tytuł: Re: Wyszywanki Iren Napisane: 26 lut 2010, o 15:10 |
|
Dołączył(a): 9 lis 2009, o 18:57 Posty: 596 Obrazki: 13 Lokalizacja: Warszawa
|
|
Iren, a ile czasu tak pi razy drzwi zajmuje Ci wykonanie takiego jednego wzoru?
_________________ "...Zachowując równowagę między pasją w sercu, a rozsądkiem w umyśle..." www.nu_ponette.maxmodels.pl /Bal Renegatów/ /Galeria Hańby/ /Fiolet/ /Premiera Teledysku/ /Pyrkon 2010/ /Night Street Fiolet/ /Bellona i Gra Miejska/
|
|
 |
|
 |
|
Iren
|
Tytuł: Re: Wyszywanki Iren Napisane: 26 lut 2010, o 16:01 |
|
|
Ciężko powiedzieć.. na prawdę.. zależy od stopnia skomplikowania i tego czy mam zapał czy nie bardzo.. jak się wnerwię to idzie mi szybciej  ale tak zazwyczaj jak by zebrać do kupy cały czas to wychodzi jakieś 20h ten pierwszy wzór z ostatnich
|
|
 |
|
 |
|
Trinity
|
Tytuł: Re: Wyszywanki Iren Napisane: 28 sie 2010, o 18:02 |
|
 |
| -------- |
 |
|
Iren napisał(a): Tu chwila wyjaśnienia, sztandar prezentowany poniżej, należy do Bractwa wojowników Kruki dla których go zrobiłam w całości włącznie z szyciem. A że nie mają praw do znaku to pozwalam sobie cię tym wykonaniem chwalić. Chwila, chwila, małe sprostowanie. Owszem, sztandar należy do Bractwa Wojowników Kruki, ale Iren, dobrze wiesz, że nie zrobiłaś go w całości tylko Ty, ale razem z Jord, a o tej informacji, chwaląc się wszędzie na każdym kroku zapominasz, co jest nie w porządku w stosunku do koleżanki, z którą niby łączyły Cię dobre relacje.
|
|
 |
|
 |
|
Ashera
|
Tytuł: Re: Wyszywanki Iren Napisane: 28 sie 2010, o 20:51 |
|
Dołączył(a): 8 sie 2010, o 18:11 Posty: 47 Lokalizacja: Bydgoszcz
|