| Autor |
Wiadomość |
|
Atlen
|
Tytuł: Re: Walka wręcz Napisane: 28 gru 2009, o 21:47 |
|
 |
| Krwiopijca |
 |
|
|
Ostanio u siebie w domu zrobiłem małe KSW mianowicie mój brat ze swoim Kung-Fu kontra ja i moje Ju-jitsu. I zauważyłem ze Ju-jitsu ma nie dopracowana walke w stójce i ataki z gardy. Przyjołem taktyke że raz dostane, zato obale. Troche bolało ale ostacznie wygrałem 2:1 w rundach.
|
|
 |
|
 |
|
Falk
|
Tytuł: Re: Walka wręcz Napisane: 18 lut 2010, o 13:15 |
|
Dołączył(a): 25 kwi 2006, o 13:47 Posty: 2580 Lokalizacja: Waniliowe Plantacje Wrocławia
|
Odświeżam temat. Przygotowując się do LARPa w klimacie neowiktoriańskim, przypomniałem sobie o sztuce walki o nazwie savate (francuski wynalazek z bodaj połowy XIX wieku). Generalnie chodziło o to, że savate miało podobno dość rozbudowany asortyment ciosów laską. No i w toku poszukiwań znalazłem taką stronkę. Co sądzicie o tej kompilacji?
_________________ Pojechał tata, kto tu pozamiata?
Zwalczajcie zło, nie żywiąc nienawiści. Nienawiść bowiem jest przyczyną zła.
Bertold Brecht
|
|
 |
|
 |
|
Nath
|
Tytuł: Re: Walka wręcz Napisane: 18 lut 2010, o 16:52 |
|
Dołączył(a): 7 maja 2009, o 23:34 Posty: 231 Lokalizacja: Warszawa
|
|
Te diagramy są bardzo fajne, ale polecam zainteresować się całymi programami z serii Human Weapon, trochę "how to" tam jest - za mało żeby na poważnie się uczyć, ale na potrzeby larpa powinno wystarczyć.
_________________ Death metal - bo jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy  .
|
|
 |
|
 |
|
Falk
|
Tytuł: Re: Walka wręcz Napisane: 18 lut 2010, o 16:59 |
|
Dołączył(a): 25 kwi 2006, o 13:47 Posty: 2580 Lokalizacja: Waniliowe Plantacje Wrocławia
|
Ja się interesuję "teorią" sztuk walki od dawna, więc lubię takie rzeczy. Już wiem, co będę robił wieczorem 
Bertold Brecht
|
|
 |
|
 |
|
Tasiek
|
Tytuł: Re: Walka wręcz Napisane: 18 lut 2010, o 19:15 |
|
Dołączył(a): 12 lut 2009, o 23:58 Posty: 325 Lokalizacja: Warszawa
|
|
A tak zapytam z ciekawości. Czemu "teorią" a nie "praktyką"? ;P
_________________ http://noson.pl/
http://www.lastfm.pl/user/Metalizer_
|Pyrkon 2009| |Manewry IV| |Ava V| |Fiolet| |Nocarz-Premiera| |Pyrkon 2010|
|
|
 |
|
 |
|
Falk
|
Tytuł: Re: Walka wręcz Napisane: 18 lut 2010, o 19:25 |
|
|
|
1. Dostałem kontuzji, a potem jakoś było zawsze nie po drodze. Zbieram się do powrotu do shorin-ryu, ale godziny treningów są koszmarnie poukładane (tak, wiem, to typowa wymówka, ale nie będę chodził na trening raz w tygodniu, bo to się z celem mija).
2. Po prostu interesowały mnie życiorysy mistrzów (zwłaszcza trójka Funakoshi - Ueshiba - Kano), historia sztuk walki i poszczególnych stylów. Przyznam jednak, że najlepiej orientuję się w japońszczyźnie ;P
Bertold Brecht
|
|
 |
|
 |
|