| Autor |
Wiadomość |
|
Darviel
|
Tytuł: Re: Polecanki Napisane: 24 kwi 2009, o 18:23 |
|
Dołączył(a): 10 gru 2008, o 22:32 Posty: 582 Lokalizacja: Kraków
|
Ajj,to przepraszam  Nie doczytałem ^^"
_________________ Afraid to shoot strangers...
|
|
 |
|
 |
|
poohaty
|
Tytuł: Re: Polecanki Napisane: 27 kwi 2009, o 07:52 |
|
 |
| Krwiopijca |
 |
Dołączył(a): 19 gru 2008, o 11:51 Posty: 405 Lokalizacja: Poznań City/100-Lica
|
|
"Breslau for Ever" Ziemiańskiego mnie się osobiście podobało i za jednym zamachem poznaje się parę organizacji o podłożu militarno-wojskowo-policyjnym.
|
|
 |
|
 |
|
REMOV
|
Tytuł: Re: Polecanki Napisane: 17 cze 2009, o 00:29 |
|
|
nephandus napisał(a): A tak na poważnie, to Nocarz jest jak Mercedes. Nie przechodzi testu łosia? 
_________________ Oni, gdy walił się firmament, poszli, chociaż ich ścigał szloch, za swym najemnym powołaniem, i wzięli żołd i legli w proch.
Niebo podparli w strasznej chwili, Trwali. I wytrwał ziemski glob. Co Bóg opuścił - obronili. I ocalili świat - za żołd.
|
|
 |
|
 |
|
CZARNY
|
Tytuł: Re: Polecanki Napisane: 22 lip 2009, o 20:10 |
|
 |
| Krwiopijca |
 |
Dołączył(a): 14 maja 2009, o 07:50 Posty: 2 Lokalizacja: warszawa
|
a ja mysle ze smialo mozna te rz polecic ksiazki pana PIECUCHA choca rz jest to stara literatura ale sposoby organizacyjne mozna przeniesc na nasz grunt i zaadoptowac 
|
|
 |
|
 |
|
Rogal
|
Tytuł: Re: Polecanki Napisane: 23 mar 2010, o 19:40 |
|
Dołączył(a): 8 wrz 2007, o 11:47 Posty: 671 Lokalizacja: Kętrzyn
|
|
GROM.PL albo GROM2.PL drugie to poprawione, bardzo rzetelnie napisana książka. Więcej napiszę jak ją dorwę na własność.
_________________ What is your life? My Honour is my life. What is your fate? My duty is my fate CODEX OF BLACK TEMPLARS
Tata, tata! Biją Renegata!!
|
|
 |
|
 |
|
Chaos
|
Tytuł: Re: Polecanki Napisane: 6 maja 2010, o 01:51 |
|
Dołączył(a): 16 kwi 2010, o 17:13 Posty: 23 Lokalizacja: Szczecin
|
|
"Gromo władny" płk Roman Polko , Magdalena Łukaszewicz - książka spotyka się z różnymi opiniami gdyż na temat jednostki Grom wypowiada się jej były dowódca . Osobiście przeczytałam i nie uznałam tego za zmarnowany czas.
"Współczesny wymiar antyterroryzmu" Kuba Jałoszyński - troche teorii z zakresu przeciwdziałania/ zwalczania terroryzmu we wszystkich jego wymiarach.
_________________ Nie wiem czemu żołnierz idzie do ataku ... ale idzie ... "
|
|
 |
|
 |
|
Nath
|
Tytuł: Re: Polecanki Napisane: 6 maja 2010, o 10:46 |
|
Dołączył(a): 7 maja 2009, o 23:34 Posty: 231 Lokalizacja: Warszawa
|
|
Autobiografia Andrew McNaba-"Ostatnia Akcja" i "Bravo Two Zero" to i owo o selekcji do SAS można się dowiedzieć.
_________________ Death metal - bo jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy  .
|
|
 |
|
 |
|
Magnus
|
Tytuł: Re: Polecanki Napisane: 7 maja 2010, o 00:33 |
|
Dołączył(a): 22 mar 2007, o 16:50 Posty: 1800 Lokalizacja: z czarnej mgły
|
'Apache' - Ed Macy, o najbardziej zaawansowanych i śmiercionośnych śmigłowcach bojowych Westland Apache AH Mk 1, wersja brytyjska. Autor książki jest jednym z najlepszych pilotów brytyjskich i opowiada o udziale śmigłowców Apache podczas misji w Afganistanie, o trudach pilotowania, serwisowania itp. W tym opowiada o jednej z najsławniejszych akcji brytyjskich żołnierzy w prowincji Helmand, mającej na celu odbicie żołnierza Marines z fortu Jugroom. Książka wciąga niczym afgańska burza piaskowa. Polecam również jego stronę - http://www.edmacy.com'TASK FORCE BLACK' - Mark Urban. Książka opowiadająca o akcjach brytyjskiego SAS'u w czasie wkroczenia wojsk do Iraku. Więcej na http://www.eliteukforces.info/special-a ... rce-black/
_________________ - Name? - Nejm? Noł nejm. - No name? Ah, special forces. Welcome!
'Wszystkie te chwile przepadną w czasie, jak łzy w deszczu.'
|
|
 |
|
 |
|
Chaos
|
Tytuł: Re: Polecanki Napisane: 7 maja 2010, o 01:33 |
|
Dołączył(a): 16 kwi 2010, o 17:13 Posty: 23 Lokalizacja: Szczecin