Zachwyty szczegółowe
Zachwyty szczegółowe
Czy jest coś, co Was totalnie w książce ujęło?
PS...i dlaczego ujęło, będę z uporem maniaka powtarzać prośby o uzasadnienia wypowiedzi?
PS...i dlaczego ujęło, będę z uporem maniaka powtarzać prośby o uzasadnienia wypowiedzi?
"Nocarze i pretorianie drzemali (...). Vesper przyjrzał im się z zaciśniętym gardłem. Poszli między rannych, krwawiących ludzi. Udzielili pierwszej pomocy, uratowali im życie. I wrócili jak gdyby nigdy nic (...). Kiedyś też tak umiałeś, stwierdził z porażającym smutkiem wewnętrzny głos (...). Ale wybrałeś inaczej, renegacie. Ugiąłeś się przed Wężem, to teraz mu służ."
M.Kozak - Nikt
M.Kozak - Nikt
- MrocznyPopiskiwacz
- Głowa Rodu
- Kontakt:
Re: Zachwyty szczegółowe
Absolutnie pierwszy należny zachwyt - to szata graficzna. Najpiękniej wydana książka Magdy, do tego ze świetnymi ilustracjami. Rysownicy wykonali kawał dobrej roboty!
Widziałem rzeczy, w które wy, ludzie, nigdy byście nie uwierzyli...Wszystkie te chwile przepadną w czasie niczym łzy w deszczu... Pora umierać. Roy Batty
Na pohybel skur..ysynom. Zoltan Chivay
- Valkanskerlinzig
- Głowa Rodu
O tak, zgodzę się z Mrocznym, że okładka jest cudowna. Druga rzecz, to ilość stron i akcja od samego początku. Najbardziej jednak podoba mi się sam pomysł na przenikanie się światów poprzez postać autora powieści. Miałam parę koncepcji, co tak właściwie mogło się stać, że mag zjawił się w Wawie, ale na to nie wpadłam. Nie przypominam sobie bym czytała coś o podobnej konwencji i to jest w tym najlepsze.
Czekam na kontynuację i liczę, że Karit Traal zabawi dłużej na kartach powieści
Czekam na kontynuację i liczę, że Karit Traal zabawi dłużej na kartach powieści

Dziękować, dziękować!
...Karit Traal? No szacun, kobito!
...Karit Traal? No szacun, kobito!

Arma virumque cano
Valkan, a czemu on?Valkanskerlinzig pisze: ↑11 lip 2020, o 00:49... i liczę, że Karit Traal zabawi dłużej na kartach powieści![]()

PS. Wiem, cisnę, ale zależy mi rozhulać wypowiedzi o Minas. A że początki najtrudniejsze to jakoś mimowolnie biorę na siebie "ciągnięcie za język"

"Nocarze i pretorianie drzemali (...). Vesper przyjrzał im się z zaciśniętym gardłem. Poszli między rannych, krwawiących ludzi. Udzielili pierwszej pomocy, uratowali im życie. I wrócili jak gdyby nigdy nic (...). Kiedyś też tak umiałeś, stwierdził z porażającym smutkiem wewnętrzny głos (...). Ale wybrałeś inaczej, renegacie. Ugiąłeś się przed Wężem, to teraz mu służ."
M.Kozak - Nikt
M.Kozak - Nikt
- Valkanskerlinzig
- Głowa Rodu
Annikki, siedzę w ogrodzie i cały czas myślę o tym żeby napisać w wątku z postaciami, bo niestety Tidius jeszcze nie przeczytał i nie mogę z nim o książce pogadać 
- LunaticProphet
- Pułkownik Renegatów
Zachwyty szczegółowe - Strasznie podoba mi się koncepcja przemiany miasta na upodobanie Maga. Błaźni, rycerze, giermkowie, ulubione kolory - i to że ma to za sobą konsekwencje.
No i to że bohaterowie to nie posągi ze skały, zdeterminowane i zawsze na wszystko gotowe, a pełne zwątpień i własnych opinii. To sprawia że znacznie szybciej i łatwiej je polubiłem, nawet jeśli nie zgadzałem się z motywacjami.
No i to że bohaterowie to nie posągi ze skały, zdeterminowane i zawsze na wszystko gotowe, a pełne zwątpień i własnych opinii. To sprawia że znacznie szybciej i łatwiej je polubiłem, nawet jeśli nie zgadzałem się z motywacjami.
"Taka jest najokrutniejsza z oczywistości: śmierć -niepodważalny pewnik biologii, ponieważ wszystko co żyje, musi umrzeć -przejawia charakter ponadczasowy i metafizyczny zawsze jednak pozostawia trupa, nieustannie obecnego i rzeczywistego, będącego ośrodkiem głębokich przeobrażeń organicznych. Cóż więc trzeba, aby powstał trup? Co różni trupa od martwego ciała żywej istoty?"
-
- Doktorant
Podpisuję się pod tym. Cały ten zamysł w ogóle do mnie bardzo trafia bo kiedyś sama miałam podobny pomysł (oczywiście nie został zrealizowany). Jak już się okazało o co chodzi z tym przenikaniem się światów to cały czas miałam wrażenie, że akcja książki dzieje po prostu gdzieś w innej części wymyślonego kiedyś przeze mnie świataValkanskerlinzig pisze: ↑11 lip 2020, o 00:49Najbardziej jednak podoba mi się sam pomysł na przenikanie się światów poprzez postać autora powieści.

Mama Anniki była w książce, tak mi się na serduszku ciepło zrobiło <3
Mi od razu ukazał się Esh w mundurze gwardzisty watykańskiego z halabardaLunaticProphet pisze: ↑11 lip 2020, o 22:35Zachwyty szczegółowe - Strasznie podoba mi się koncepcja przemiany miasta na upodobanie Maga. Błaźni, rycerze, giermkowie, ulubione kolory - i to że ma to za sobą konsekwencje.

Sorry Esh tak poprostu jest i już

stasus UnKnow
Si quisquam pro me mori non volat, mihi non dice quemadmodum debo vivere
By Qadesh: "renegackie ścierwo, zawzięte i złe"
Si quisquam pro me mori non volat, mihi non dice quemadmodum debo vivere
By Qadesh: "renegackie ścierwo, zawzięte i złe"
- MrocznyPopiskiwacz
- Głowa Rodu
- Kontakt:
pięć minut szukałem guzika "LIKE" zanim się zorientowałem, że to nie tu

Widziałem rzeczy, w które wy, ludzie, nigdy byście nie uwierzyli...Wszystkie te chwile przepadną w czasie niczym łzy w deszczu... Pora umierać. Roy Batty