problem ze strona na dzien dobry :)

a miało być tak pięknie... i kto śmie twierdzić, że nie jest?
Awatar użytkownika
A.Mason
Wrażencjusz R.P.M.
Wrażencjusz R.P.M.
Posty: 156
Rejestracja: 20 lip 2006, o 00:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z MONu
Kontakt:

Post autor: A.Mason » 27 kwie 2007, o 20:09

X-76 pisze:RSS`y nie działają :evil: (tylko mi nie mów, że nie działają, bo nie zasłużyłem :lol: ).
Zauwazylem. Stalo sie tak chyba po aktualizacji Wordpressa. Jak wroce z urlopy postaram sie cos z tym zrobic
Wszystko lezy w granicach mozliwosci! Z nas bowiem
bierze poczatek wszelka rzeczywistosc! [...] Jestesmy
marzeniem Boga, swiat zas jest naszym marzeniem.
W.S.Reymont - "Wampir"

Awatar użytkownika
mawete
Kapitan Nocarzy
Kapitan Nocarzy
Posty: 679
Rejestracja: 23 lut 2006, o 14:04

Post autor: mawete » 30 kwie 2007, o 10:10

A.Mason: Wyłączyłem wszystko (firewall, antywirusy, skanowanie i resztę pierdół...)... i dalej to samo... pojecia nie mam dlaczego, ale tak mam.... :evil:
Weneryczny i pijański,
To trzynasty pułk ułański.

Awatar użytkownika
A.Mason
Wrażencjusz R.P.M.
Wrażencjusz R.P.M.
Posty: 156
Rejestracja: 20 lip 2006, o 00:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z MONu
Kontakt:

Post autor: A.Mason » 30 kwie 2007, o 10:50

A sprawdziles cacheowanie przegladarki? Jakiej uzywasz i jaki nr wersji?

Awatar użytkownika
mawete
Kapitan Nocarzy
Kapitan Nocarzy
Posty: 679
Rejestracja: 23 lut 2006, o 14:04

Post autor: mawete » 30 kwie 2007, o 11:03

Już Ci to pisałem... W domu Opera 9 w pracy Firefox, ale nie pamiętam który sprawdzę w środę.
Weneryczny i pijański,
To trzynasty pułk ułański.

Awatar użytkownika
A.Mason
Wrażencjusz R.P.M.
Wrażencjusz R.P.M.
Posty: 156
Rejestracja: 20 lip 2006, o 00:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z MONu
Kontakt:

Post autor: A.Mason » 1 maja 2007, o 21:17

Mawete, a cache? W operze to jest w preferencje, zaawansowane, historia. Albo jakos tak.

Awatar użytkownika
A.Mason
Wrażencjusz R.P.M.
Wrażencjusz R.P.M.
Posty: 156
Rejestracja: 20 lip 2006, o 00:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z MONu
Kontakt:

Post autor: A.Mason » 7 maja 2007, o 03:07

RSSy naprawione.

Awatar użytkownika
Silmeth
Major Nocarzy
Major Nocarzy
Posty: 496
Rejestracja: 10 cze 2008, o 19:58
Płeć: Mężczyzna

Post autor: Silmeth » 10 cze 2008, o 20:08

Jestem zarejestrowany na tym forum dzięki znajomemu. Z rejestracją samemu miałem następujący problem (i jak sądzę od czasu do czasu zdarzać się będą ludzie z podobnymi): Po wysłaniu formularza pojawiał się komunikat:
Błąd Ogólny

Error scanning for proxies
Rozumiem że to mod forum, blokujący proxy (btw, dlaczego?, po co?). Nie wpuszczał mnie, mimo że teoretycznie z żadnego proxy nie korzystam, a przynajmniej nie świadomie i z własnej woli. Zarejestrować się próbowałem z Firefoksa pod Ubuntu, z Internetem od UPC, kumpel z Windowsa (jakiej przeglądarki używa nie wiem, pewnie też FF) z netem od iPlusa też próbował, obaj mieliśmy ten sam błąd.

W związku z tym pytam, czy taka blokada proxy jest konieczna i czy nie dało by się dać przynajmniej jakichś informacji o przypadkach takich jak mój. ;)
Jam po prostu jest librofil - antychómanista.

Давай за жизнь, давай брат до конца,
Давай за тех, кто с нами был тогда.
Давай за жизнь, будь проклята война,
Помянем тех, кто с нами был тогда.

Awatar użytkownika
Wiśnia
Użytkownik ZBANOWANY
Posty: 133
Rejestracja: 18 maja 2008, o 20:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: skądinąd
Kontakt:

Post autor: Wiśnia » 11 cze 2008, o 20:14

Jest mi ogólnie bardzo przykro z tego powodu :cry: ale czy jesteś pewien że napisałeś w dobrym temacie? Naprawdę mi przykro że muszę ci uswiadomić : To jest zły temat. Skoro już cię ochrzaniłem (ach, lżej na duszy się zrobiło :twisted: ) to muszę powiedzieć że napisz PW do Admina (Administratora) a on powinnien zaradzić sytuacji :D

Awatar użytkownika
Acerola
Na misji...
Posty: 980
Rejestracja: 23 sie 2006, o 22:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: NEMO scit
Kontakt:

Post autor: Acerola » 11 cze 2008, o 21:09

Drogi Wiśnio, co nie pasuje Ci w układzie, w którym moderatorzy zajmują się przenoszeniem postów, wątków i offtopów do właściwych działów, a użytkownicy, kiedy już naprawdę czują, że muszą interweniować - piszą do moderatorów?
Post Silmetha jest w dobrym wątku. Administratorzy mają do niego wgląd i nie ma powodów, by odsyłać użytkownika do PW - być może ktoś ma ten sam problem i chętnie poczyta.
Pozwól, że zostaniemy przy starym układzie, który sprawdza się póki co bardzo dobrze? Zwłaszcza, że sam jesteś jeszcze dość "świeżym" użytkownikiem i upominanie innych na tym poziomie nie jest zbyt taktowne. Skup się na swoich postach, dbaj o ich zawartość, a resztę pozostaw innym. A jeśli uważasz, że zaniedbujemy swoje obowiązki - napisz, a na pewno zainterweniujemy.
Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something.

Blue skies!

Awatar użytkownika
Wiśnia
Użytkownik ZBANOWANY
Posty: 133
Rejestracja: 18 maja 2008, o 20:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: skądinąd
Kontakt:

Post autor: Wiśnia » 12 cze 2008, o 17:19

Nie, nie. Bardzo przepraszam i ciebie Acerola i ciebie Silmeth. I oczywiście zostańmy przy tym układzie :) Jeszcze raz przepraszam. Nie wiedziałem.... :oops:

Awatar użytkownika
A.Mason
Wrażencjusz R.P.M.
Wrażencjusz R.P.M.
Posty: 156
Rejestracja: 20 lip 2006, o 00:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z MONu
Kontakt:

Post autor: A.Mason » 17 cze 2008, o 01:56

Nie gryzc sie, koty...

Silmeth zdazyl napisac do mnie na gg i zanim zdazylem pomyslec, rozwiazal problem rejestrujac sie skadinad...

Po co zalozyl watek, nie wiem, nie zdazylem sie zapytac, ale moze to i lepiej, bo po ponad tygodniu temat zupelnie mi z glowy wylecial.

Zabezpieczenie jest ze wzgledu na fakt, ze na forum w pewnym okresie rejestrowaly sie osoby, o ktorych wspominac nie warto, a ktore nie byly pozadanym tutaj elementem ;-)

Mysle, ze dopoki sygnalow o problemie nie ma wiecej, nie bedziemy sie nim przejmowac. W razie czego zawsze jest mozliwosc zalozenia konta przez ktoregos z adminow.

Awatar użytkownika
Silmeth
Major Nocarzy
Major Nocarzy
Posty: 496
Rejestracja: 10 cze 2008, o 19:58
Płeć: Mężczyzna

Post autor: Silmeth » 17 cze 2008, o 21:16

Najpierw trzeba wygrzebać skądś kontakt do adminów... Niezalogowany admina gg czy maila nie widzi. Ja wygooglałem. A że różnie z obecnością adminów na komunikatorach bywa - to napisałem wtedy od razu posta w tym temacie ;).
Jam po prostu jest librofil - antychómanista.

Давай за жизнь, давай брат до конца,
Давай за тех, кто с нами был тогда.
Давай за жизнь, будь проклята война,
Помянем тех, кто с нами был тогда.

Eshealon
Generał Renegatów
Generał Renegatów
Posty: 1974
Rejestracja: 23 sty 2007, o 00:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Eshealon » 18 cze 2008, o 01:09

Najpierw trzeba wygrzebać skądś kontakt do adminów... Niezalogowany admina gg czy maila nie widzi. Ja wygooglałem. A że różnie z obecnością adminów na komunikatorach bywa - to napisałem wtedy od razu posta w tym temacie
Nie chce psuć Twojego optymizmu :)

Ale zjedź na sam dół strony, i tam są takie dziwne znaczki, jakieś smęty pałered baj PHPBB© 2001, 2007 phpBB Group...

i przeczytaj mi co jest pod spodem :)
I'm strong to the finish
cuz I eat my Spinach

Awatar użytkownika
Silmeth
Major Nocarzy
Major Nocarzy
Posty: 496
Rejestracja: 10 cze 2008, o 19:58
Płeć: Mężczyzna

Post autor: Silmeth » 18 cze 2008, o 13:49

Mail do Madzik... Ale ja tam autorki książek sprawami technicznymi forum bym nie zasypywał...

Ale fakt, że kontakt do innych adminów znaleźć można na stronie nocarz.pl (choć na forum ciężej ;))
Jam po prostu jest librofil - antychómanista.

Давай за жизнь, давай брат до конца,
Давай за тех, кто с нами был тогда.
Давай за жизнь, будь проклята война,
Помянем тех, кто с нами был тогда.

Awatar użytkownika
Theo
Pułkownik Renegatów
Pułkownik Renegatów
Posty: 160
Rejestracja: 30 sie 2010, o 01:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Llanelli
Kontakt:

Re: problem ze strona na dzien dobry :)

Post autor: Theo » 21 lis 2010, o 17:42

Może ja się tutaj dodam z moim problemem, bo szukam odpowiedniejszego tematu i znaleźć nie mogę: a mianowicie przy otwieraniu niektórych stron całość strony forumowej się robi bardzo duża a przy innych wyświetla się normalnie. Może zna ktoś przyczynę? Zaznaczam: wcześniej było normalnie.
What we loose in the fire we will find in the ashes.

ODPOWIEDZ