Od czego zaczac??

Wszystko co dotyczy replik ASG
Awatar użytkownika
XaZaX
Pułkownik Nocarzy
Pułkownik Nocarzy

Re: Od czego zaczac??

Post autor: XaZaX »

uuu biedna mp5, ja w sumie mam zaufanego sprzedawcę na allegro - vip1977
If you not serve in combat, then you will serve on the fireing line! - Imperial Guard Commissar

Tata! Tata! Biją renegata!!
Przyjdzie Tata i pozamiata!

Jestem Nocarzem - powiedział Nex - i nie obchodzą mnie wasze drożdże! <cytat niedokładny :P>
Awatar użytkownika
poohaty
Krwiopijca
Krwiopijca

Post autor: poohaty »

em nie allegro podziekuje raczej. Znajomy miał sytuacje, że podczas transportu sprzet został uszkodzony. wiec poczekam chyba, może ktoś bedzie zmieniał sprzecik
-=POHAŃBIONY=-
Awatar użytkownika
Dexter
Na misji...

Post autor: Dexter »

Jeśli interesuje Cię M14 firmy AGM (nazwa handlowa MP-008), to mam do sprzedania w komplecie ze stalowym dwójnogiem. Komplet nabyłem za 600zł, gotów jestem odstąpić za 450zł (bez możliwości targowania). Broń niesie daleko i celnie, więc dobrze czułem się z lunetą. Imitacja drewna jest na tyle dobra, że chyba wszyscy za pierwszym razem sie na nią łapią. Magazynek hi-cap, nie zacina się (nawet w warunkach zapiaszczenia). Bron takoż. Wyposażona w selektor ognia i ponoć w bezpiecznik, ale ja nie potrafię go uruchomić (albo nie działa, co na jedno wychodzi - choć i tak bezpiecznika nigdy nie miałem potrzeby używać). Bateria starcza na całodzienną strzelankę albo weekendowy MilSim.

Wymieniam, bo chcę przerzucić się na SteyrAUG. Gdyby ktoś (nie tylko poohaty) był zainteresowany zakupem, zapraszam na PW.
Niezwykle ważne jest, aby codzienna twoja postawa stała się postawą żołnierza,
a postawa żołnierza - postawą na co dzień.
(Miyamoto Musashi, Księga Pięciu Kręgów)

In the warzone marines shit tactically.
(Ray w "Generation Kill")
Awatar użytkownika
poohaty
Krwiopijca
Krwiopijca

Post autor: poohaty »

A kiedy bedzesz Nocarzu POznaniu? Smutno tu jakoś ez Ciebie :P
Chętnie bym zobaczył na oczy, zważył rękach itp
-=POHAŃBIONY=-
Awatar użytkownika
Darviel
Pośredniczka
Pośredniczka

Post autor: Darviel »

No i coście narobili?! Biedną Winorośl zaciekawiliście ASG! :| No jak tak można,jak tak można.. :evil:

No,a teraz tak na poważnie..Od niedawna planuję rozpocząć swoją przygodę z ASG..Nie ma co,zainteresowało mnie to :D

I teraz stawiam pytanie do Was..Co polecacie na początek? Parę pozycji mnie zainteresowało,więc może pomożecie mi wybrać?
Walter P99
Najbardziej jakoś skłaniam się tu tej replice. Bo chodź sprężynowiec,to jednak jakaś to cena jest i akurat w sam raz na początek.Ponadto Wednesday mi ten model polecał :)
Desert Eagle Magnum
To akurat znalazł Myszor (tak tak,jego też to zaciekawiło :P).Jednak nie jestem pewien,czy za taką cenę opłaca się elektryka kupować..Co o tym sądzicie?
Afraid to shoot strangers...
Awatar użytkownika
Kvass
Rekrut
Rekrut

Post autor: Kvass »

No więc moim zdaniem Walter P99 odpada bo sprężynówka!!!
A tego Desert Eagle sam mam i sprawuje się dobrze!Ja osobiście polecam właśnie desert eagla!
Ale pomyśl nad kupnem porządnej elektrycznej i metalowej repliki!
"Bierz co dają i nie pytaj o wiecej , bo jutro może nie byc jutra a dziś jest dziś"
Awatar użytkownika
Wednesday
Podporucznik Nocarzy
Podporucznik Nocarzy

Post autor: Wednesday »

Kvass pisze:No więc moim zdaniem Walter P99 odpada bo sprężynówka!!!
no i co w związku z tym..?
Summum ius, summa iniuria.

Daj mi szkockiej, umieram z głodu.
Awatar użytkownika
szopen
Krwiopijca
Krwiopijca
Kontakt:

Post autor: szopen »

Darviel

wszystko zależy od tego ilę chcesz wydać na zabawe.
Ogólnie żeby mieć coś z czym można się pobawić na imprezach asg, trzeba wydać ko 500zł na elektryczną repliku, lub ~200zł na jakiś pistolet gazowy.
Wszystko zależy od tego co Ci się podoba.
Osobiście uważam, że nie warto kupać ani jednej ani drugiej opcji.
69 zł to już jakaś kasa, a w okolicach 300 zł można znaleść używane repliki (elektryczen/metalowe) firm JG/Cyme ect.
A co do Desert'a , elektryk za 30 zł to gów.. Nie sądze żebyś był z niego zadowolony, ani zasięgu, ani dobrego skupienia a do tego zaraz się może rozlecieć.
Tyle, że przejażawszy Twój profil widze, że masz 15 lat, na forum to nie jest przeszkoda, ale na większych imprezach musisz mieć minimum 16, więc na Twoim miejscu poczekal bym i kupił jakiegoś tańszego elektryka.

Obrazek to moja emeczka Boy'a.
Za ~500 zł mamy repliku ful metal, wykonaną na 4, w sumie niezawodną(choć w replikach chińskich jest to loteria) .
Ściągająć z WGC, ect. można znaleść coś fajnego jeszcze taniej.

Na WMASG.pl jest temat dla początkujący gdzie wszystko jest ladnie rozpisane.
Awatar użytkownika
Darviel
Pośredniczka
Pośredniczka

Post autor: Darviel »

Szopenie :)

Hmm..Chyba nieco źle odebrałeś mojego posta.Chcę zacząć przygodę z ASG,ale od podstaw :) Nie będę od razu wypływał na głęboką wodę.Na razie wystarczy mi coś,z czym będę mógł się poganiać ze znajomymi po lesie,nic więcej :P Chcę nabrać swego rodzaju doświadczenia,oswoić się z ASG i naprawdę to polubić :wink: Kiedy już ASG mnie pochłonie,to na pewno nie będzie mi żal pieniędzy wydanych na to..A na razie,chcę czegoś prostego,dla początkującego. Dlatego też wiek nie stanowi tutaj problemu,bo na razie nie mam zamiaru pokazywać się na imprezach :P Za pół roku stuknie mi 16 to wtedy zacznę jeździć ze znajomymi (mam nadzieję,że ich też to wciągnie :wink:).Jak na razie zbieram ekipę do ASG. Wednesday podał mi już tą stronkę i nie omieszkałem na nią zajrzeć i trochę się poduczyć :P Anyway..Dziękuję serdecznie za porady i za chęć pomocy,jednakże niemalże jestem pewien,że zakupię Waltera P99 na dobry początek :wink: Chyba,że trafi się jakaś lepsza oferta. Do tego jakieś gogle (być może z Castoramy ^^) i jazda! :D Tego elektryka za 32 zł tykać się jednak nie będę :P Sama cena mówi za ten sprzęt :P

P.S.: Nice gun,Szopen 8)
Afraid to shoot strangers...
Awatar użytkownika
Dante
Top secret
Top secret

Post autor: Dante »

Tylko Darviel,
Sprezynowy pistolet to naprawde nieporozumienie ( jak to juz ktos napisal ).

Chyba najwiekszy fun tej zabawy to powtarzalnosc. Mozliwosc ostrzeliwania sie.
Jezeli naprawde chcesz sprawdzic jak sie w to bawic i nie wydawac wiekszych peiniedzy, ale do zakupu podejdziesz wg zasady " latwo przyszlo- latwo poszlo", sprobuj jakis pistolet eletryczny lub najtanszy gaziak ( ale gaziak moze Cie rozczarowac ).
Elektryk na razie bez BLOWBACKA i z minimium bajerow. Zeby tylko strzalal. Strzelal sam izeby kulki dolatywaly do celu ( ok 15-20 m). Nie licz na wiecej i nie oczekuj wiecej.
Na pierwsza zabawe powinno Ci wystarczyc. Najczesciej na druga czlowiek stara sie juz kupic cos lepszego :-) .
Jeszcze raz powtorze sprezyna raczej Cie skrzywdzi.

Dante
"młodzieńcze ! ciesz sie w młodości swojej " -platoon /Eklezjastes

747170
Awatar użytkownika
Wednesday
Podporucznik Nocarzy
Podporucznik Nocarzy

nie rozumiem Waszej argumentacji apropo springów. Moim zdaniem to świetny typ broni na początek, ponieważ :

- nie jest drogi ( mowa tu o pistoletach..).
- prosty w naprawie.
- porządny może długo posłużyć ( choćby ten Walter, którego sam też mam..).
- świetnie nadaje się do strzelanek amatorskich ( z kumplami..), bo większość podejrzewam będzie miała z początku sprężyny.

Anyway, jakikolwiek porządny (możemy wziąć pod uwagę, że używany..) elektryk to +/- 300 zł. Na początek moim zdaniem to dosyć duże fundusze (zważywszy na to, że osoba musi dokupić moro, okulary, etc..).

Dante, pistolety elektryczne (chyba, że mówisz o pm'ach..?) cenowo zaczynają się 200+.

Awatar użytkownika
Dante
Top secret
Top secret

nie rozumiem Waszej argumentacji apropo springów. Moim zdaniem to świetny typ broni na początek, ponieważ :

- nie jest drogi ( mowa tu o pistoletach..).
- prosty w naprawie.
- porządny może długo posłużyć ( choćby ten Walter, którego sam też mam..).
- świetnie nadaje się do strzelanek amatorskich ( z kumplami..), bo większość podejrzewam będzie miała z początku sprężyny.

Anyway, jakikolwiek porządny (możemy wziąć pod uwagę, że używany..) elektryk to +/- 300 zł. Na początek moim zdaniem to dosyć duże fundusze (zważywszy na to, że osoba musi dokupić moro, okulary, etc..).

Dante, pistolety elektryczne (chyba, że mówisz o pm'ach..?) cenowo zaczynają się 200+.
Pozwole sobie wycofac sie z dyskusji...
Twoje argumenty sa dla mnie zbyt mocne.

ps. mialem ok 4-5 pistoletow sprezynowych; 3-4 km sprezynowe ( kiedy w Polsce na rynku byl tylko 1 (!) eletryk; 3-4 pm elektryczne ;1 pistolet eletryczny i ze 3 pistolety gazowe.
Wierz mi lub nie sprezyna to nie porozumienie, nawet amatorsko; i jako taka jest uzywana przez dwie grupy ludzi
1. tacy jak Ty ktorym sie wydaje ze mozna.
i 2. rekonstrukcja hist. poniewaz sprezyny moga by wykonane bardzo starannie i potrafia wygladac realistycznie, a sa tansze od gazowcow. Rekonstrukcja kupuje je dla wygladu a nie do strzelania.
ps.2 W Paintballu tez przez to przeszedlem. Wmowilem sobie ze wystarczy mi pomka i moje "doswiadzenie".Do pierwszej strzelanki z Automagami... To nie byla rzez. Tylko eksterminacja szkodznikow ... :-)

To ja dziekuje za dyskusje, jesli cos to poprosze o pw.
Dante

747170
Awatar użytkownika
Wednesday
Podporucznik Nocarzy
Podporucznik Nocarzy

to było przedstawienie mojej opinii na ten temat, nic więcej. Po co ta ironia..?

Nie kwestionuję Twojego doświadczenia (bo wiem, że jest większe niż moje..), po prostu dziele się swoim..

anyway, to ja jednak z braku funduszy pozostane tym, któremu 'wydaje się, że się da'..

Awatar użytkownika
szopen
Krwiopijca
Krwiopijca
Kontakt:

Post autor: szopen »

Wednesday, rozumiem Cie, bo sam wcale tak nie dawno(a może już dawno) tak zaczynałem i tak myślałem.
Jeżeli ktoś chce się bawić za 25 zł, to będzie się bawił.
Mimo wszystko lepszym rozwiązaniem jest kupienie czegoś lepszego, i wartego wydania tych pieniędzy bo zabawa jest znacznie przyjemniejsza.

Lepiej kupić używanego elektryka, i latać dżinskach :twisted: niż kupić badziew i latać w dobrym mundurze...

To są dwie repliki gazowe, nie drogie, a na początek były by ok.
Tylko nie w zimie ;]
http://snajperasg.pl/product_info.php/c ... cts_id/324

http://snajperasg.pl/product_info.php/c ... ucts_id/70
Awatar użytkownika
Dante
Top secret
Top secret

to było przedstawienie mojej opinii na ten temat, nic więcej. Po co ta ironia..?
Brak ironii.
Twoja opinia jesli dobrze zrozumialem opiera sie na doswiadczeniu z poznania jednej strony.Jest wiec bardzo subiektywna i w tym przypadku wprowadza w blad.
Nie kwestionuję Twojego doświadczenia (bo wiem, że jest większe niż moje..), po prostu dziele się swoim..
Tu tez pojawia sie nieporozumienie.
1.Nie wiem skad masz jakiekolwiek informacje o moim doswiadczeniu ?
2.Twoje doswiadczenie, jesli dobrze zrozumialem ( patrz wyzej ), znow, opiera sie tylko na sprawdzeniu jednej ze stron.
anyway, to ja jednak z braku funduszy pozostane tym, któremu 'wydaje się, że się da'..
Tu z kolei odpowiedz sobie na pytanie :
Czy stać na to by zakupic tansze ?

I jeszcze dwa slowa wyjasnienia.
Ja kupowalem i dalej kupuje czasem cos max taniego. Ale robie to swiadomie i konkretnym celu.Wiem na taki sprzet nie moge liczyc na zadnej strzelance. Moze bedzie strzelal moze nie, nie jakiejkolwiek gwarancji (pewnosci).
Cenie twoje zdanie. Nie podoba mi sie tylko forma wypowiedzy za czynajaca sie od stwiedzenia
"NIe rozumiem dlaczego ... Mi dziala ... '
Wiele osob pyta sie tu od czego zaczac. Z uwagi na fakt ze nie jest to forum ASG /MILITARNE, przyjmuje ze osoby takie pytaja sie bo byc moze chca kiedys sie z nami pobawic.
Sprzynowym walterem sie z nami nie pobawisz.Nie dostrzelisz do przciwnika. NIe dasz nikomu oslony. Mozesz snajperzyc ,ale z taka klamka ... zepsujesz sobie cala zabawe.
A teraz ciekawosta :
Na pierwszych manewrach i drugich przebojem byly shotguny za 40 pln !!!!!
SPREZYNOWE. bardzo atrakcyjny zasieg.
Przewaga nad pistoletem ???? System przeladowania ! Pozwalal podjac wyrownana walke ze slabszymi eletrykami a cesto ustrzelic i cos lepszego.
Wada. Wyglad wyjatkowo festyniarski :-)
Ale jak bedziesz jechal na nastepne manewry Esh na pewno Ci cos takiego poleci.
Klamka jest tylko po to zebys "pozyl" wystarczajaco dlugo zeby poczuc przyjemnosc z zabawy.
Pistolet sprezynowy pozwoli Ci pozyc ok 1,5 min od "kontaktu" ...

I jeszcze raz :
Nie ironia a zmaczenie. kilka razy tylko w tym watku wyjasniano dlaczego w pewne rzeczy nie warto inwestowac ...
Dante

747170
ODPOWIEDZ