No co tu dużo mówić. Opinia....

mam opinię i nie zawaham się jej użyć
Awatar użytkownika
Falk
Major Nocarzy
Major Nocarzy
Kontakt:

Re: No co tu dużo mówić. Opinia....

Post autor: Falk »

Po co się przejmować jednym dziecięciem neostrady? Tą całą dyskusją poświęciliście mu znacznie więcej uwagi, niż na to zasługiwał.

Może miał ciężki dzień, pod górkę do szkoły, za ciasny berecik i pryszcza na nosie i chciał odreagować? Nie szkoda nam czasu na takie indywidua i ich werbalne wymioty?
Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej.

J. Piłsudski
Dreamy

Post autor: Dreamy »

Też fakt, tym bardziej, że pewnie już się tutaj w ogóle nie pokaże ;)
Awatar użytkownika
Tasiek
Porucznik Nocarzy
Porucznik Nocarzy

Post autor: Tasiek »

Ot, zwykły hejter. Bez argumentów, tylko krytyka. Taktyka na niedźwiedzia tj. 'ignoruj to sobie pójdzie' świetnie się sprawdza. :P
http://noson.pl/

http://www.lastfm.pl/user/Metalizer_

|Pyrkon 2009|
|Manewry IV|
|Ava V|
|Fiolet|
|Nocarz-Premiera|
|Pyrkon 2010|
Nadziej
--------
--------

Post autor: Nadziej »

Zacznijmy od ich żałosności słonce nie jest straszne mi mam filtr,torebeczkę na zęby (jak wąż szkoda że nie jadowe) żadnego naturalnego wroga wiec walczymy między sobą kasty jak w rpg(co do zżynania). Nie trzeba być odważnym żeby przedstawić swoje zdanie. Jako dziecko neostrady chciałbym zauważyć polaczku że nie atakuje cie twojego otoczenia tylko przedstawiam swoje zdanie skora nie potrafisz zaakceptować zdania innych to sam jesteś dzieckiem. Mroczne gotycko lipny pomysł nie zróbmy tak co by było jak w "zmierzchu" słodziutko do zarzygania musimy kochać ludzi w końcu to nie nasze główne źródło pożywienia tylko rasa równa nam panom mroku. (przepraszam za moją składnie przeskakiwanie z tematu na temat ale jestem kiepski w pisaniu)
Nurbika

Post autor: Nurbika »

ale popatrz na to z tej strony - Madzik pokazała wampiry w zupełnie inny sposób - inne przystosowanie do warunków, inne otoczenie i realia. Może nie warto tego "skreslać", bo nie zgadza się z "wzorce" wampira zyjącego w zamku na szczycie góry i śpiącego w trumnie? I to jest wg mnie nowatorskie właśnie, a nie powielane ;)
Awatar użytkownika
Mcbet
Top secret
Top secret

Post autor: Mcbet »

Ale oczywiscie zauwazyles ze Magda wydala Nocarza 3 lata temu? Czyli jak by to powiedziec troche przed wszech panujaca fala zauroczenia "Zmierzchem" Co do wyrazania opinii to oczywsice masz prawo na to ale nie sadzisz ze dobor slow jaki uzyles moze budzic kontrowersje, wiecznie dziw sie ze spotkales sie z wrogoscia ze strony fanow na oficjalnym forum. Idac twoim tropem rozumowania, kazda powiesc fantazy w tej chwili to plagiat a i kazda powiesc grozy to tez szmira bo przeciez znajdzie sie ktos kto na sesji rpg zbuduje lepszy nastroj niz w niej panujacy. Osobiscie sadze w tworczosci Magdy mroczny nastroj to nie jedyna rzecz, na ktora powinno sie zwracac uwage, chyba jest tam tez cos wiecej ale nie kazdy musi to dostrzec. Co do filtrow to nie kazdy go posiadal i nie kazdy wampir go uzywa ( mozna by rzecz ze pomogla zlota era kosmetologii i jest to mozliwe w swiecie Nocarza i tyle.) I chcial bym tylko zaznaczyc ze nikt nie ma pretensji o twoja opinie o tworczosci Magdy ale raczej oburzenie sie wzielo ze sposobu w jaki autorke zatakowales na jej wlasnym forum.

Jezeli chcesz dyskutowac dalej to mam propozycje robic to przez PM a jezeli wolisz jawnosc wypowiedzi to poprosze moderatorow ( u nas znanych jako Inanici) o przeniesienie dyskusji do odrebnego dzialu.

Pozdrawiam Mc.
stasus UnKnow
Si quisquam pro me mori non volat, mihi non dice quemadmodum debo vivere
By Qadesh: "renegackie ścierwo, zawzięte i złe"
Awatar użytkownika
Falk
Major Nocarzy
Major Nocarzy
Kontakt:

Nadziej pisze:Zacznijmy od ich żałosności słonce nie jest straszne mi mam filtr,torebeczkę na zęby (jak wąż szkoda że nie jadowe) żadnego naturalnego wroga wiec walczymy między sobą kasty jak w rpg(co do zżynania). Nie trzeba być odważnym żeby przedstawić swoje zdanie. Jako dziecko neostrady chciałbym zauważyć polaczku że nie atakuje cie twojego otoczenia tylko przedstawiam swoje zdanie skora nie potrafisz zaakceptować zdania innych to sam jesteś dzieckiem. Mroczne gotycko lipny pomysł nie zróbmy tak co by było jak w "zmierzchu" słodziutko do zarzygania musimy kochać ludzi w końcu to nie nasze główne źródło pożywienia tylko rasa równa nam panom mroku. (przepraszam za moją składnie przeskakiwanie z tematu na temat ale jestem kiepski w pisaniu)
Po pierwsze, duże litery. Po drugie, interpunkcja. Po trzecie, postaraj się jakoś ukierunkować ten strumień świadomości. To warunki progowe jakiejkolwiek dyskusji. Jeśli ich nie spełnisz, nawet nie licz na jakąkolwiek odpowiedź z mojej strony.

Pozdrawiam i żegnam ozięble.
Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej.

J. Piłsudski
Nadziej
--------
--------

Po trzecie dalej pozostajesz polaczkiem;D A przy okazji jak już macie na forum wpis mam opinie i nie zawaham się jej użyć to ja tez miałem opinie i nie zawahałem się. Wampiry wytłumaczmy sobie jedno to TRUPY więc nie odpychają( nie wiem czemu trupom jakoś kiepsko to wychodzi) mają to do siebie że ich układ pokarmowy nie działa więc tylko piją (ale cóż mogę się mylić trupem nie byłem) i widzicie wampiry utrzymują swoje ciało siłą woli więc z reguły nie zauważają złamań postrzałów( no chyba że tych okaleczających) i słowo przyjaźń nie istnieje co do jednego z największych głupot w książce(ubieranie innej rasy w uczucia innej prowadzi do chowania zwierzaków na cmentarzach i zapisywanie im spadków wampir to tylko powłoka człowieka nic więcej ich nie łączy) Zmierzch przytoczyłem po prostu co do komedii i słodkości wampirów ( tylko Terry Pratchett potrafił humorystycznie przedstawiciela tej rasy) Co do pana od groźby Likanie nie boja się wampiorków:]
Awatar użytkownika
Nahya
Krwiopijca
Krwiopijca

Post autor: Nahya »

ej..nie rozumiem czemu zakładasz że każdy wampir w każdej książce musi być taki sam? Madzik przecież opisała skąd się wziął wampiryzm tak? I jest to u niej pewnego rodzaju "choroba" - bo w końcu wywołuje ja symbiont - czyli żywy organizm. A to nie czyni jej wampirów trupami, więc mogą odczuwać jak normalni ludzie...
Awatar użytkownika
Mcbet
Top secret
Top secret

Post autor: Mcbet »

A dlaczego zakladasz ze istnieje tylko jedna definicja wampira ?? Madzik wykreowala takie a nie inne wampiry i juz. Jest to jej swiat autorski i moze tak naprawde stworzyc w nim wszytko nawet napisac ze wampiry maja zielone jezyki i purpurowe kly i tak bedzie bo to jest JEJ swiat ( zwroc uwage na duze litery w slow jej). Wampiry Madzika oddychaja i slowo przyjazni braterstwo i honor istnieje w ich slowniku jak rowniez uwaga i w naszym... A moze ta wizja Terrego Pracheta ( chumorystyczna jest bledna w/g mnie ? Przekonaj mnie ze nia nie jest i ze jest to jedyna sluszna wizja wampira zycze powodzenia ;) )

A i kogo nazywasz polaczkiem ?

Hmmmm wspominasz o Likanach a wiesz ze mamy takich dwoch na naszym forum? I ze w dodatku maja sie calkiem niezle ( a i raczej nie radze Ci sie wysmiewac z ich Likanienia - taka mala rada na zycie. )

Pozdrawiam Mc.
stasus UnKnow
Si quisquam pro me mori non volat, mihi non dice quemadmodum debo vivere
By Qadesh: "renegackie ścierwo, zawzięte i złe"
Awatar użytkownika
Falk
Major Nocarzy
Major Nocarzy
Kontakt:

Jeśli sz. P. Nadziej ma inną opinię na temat genezy wampiryzmu, na przykład zaczerpniętą z dzieła prof. Marii Janion, ma do tego oczywiście prawo. Prawa natomiast nie ma do uznawania opinii innej, niż swoja własna, za niesłuszną, ponieważ opinia z samej swej definicji jest subiektywna. Wampiryzm jako choroba opisany został już w książce Jestem legendą, czyli przed pięćdziesięcioma laty, z tego nurtu czerpią też autorzy serii Blade, a także najświeższej produkcji pt. Daybreakers. Czy na te produkcje sz. P. Nadziej też się obraża?

Porównywanie książek Magdy Kozak do Zmierzchu wydaje się o tyle niefortunne, że w Zmierzchu nie funkcjonuje chyba instytucja Domu Krwi, żeby podać dość drastyczny przykład.

Pozdrawiam i życzę wielu sukcesów w zgłębianiu sekretów ortografii, interpunkcji i składni ojczystej mowy :)

J. Piłsudski
Dreamy

Post autor: Dreamy »

Nadziej pisze:Po trzecie dalej pozostajesz polaczkiem;D
Na prawdę uważasz to za jakąś ogromną obelgę i obrazę majestatu? Zmartwię cię, bowiem myślę, że nikogo tym nie urazisz, więc daruj sobie takie stwierdzenia, bo się ośmieszasz. Jeżeli chcesz dalej dyskutować to rób to na poziomie.
Nurbika

Post autor: Nurbika »

a mi się wydaje, że kolega Nadziej nie czytał książki Madzika. Przecież Madzikowe wampiry ŻYJĄ o ile sie nie myle...? :)
Nadziej
--------
--------

ej..nie rozumiem czemu zakładasz że każdy wampir w każdej książce musi być taki sam? Madzik przecież opisała skąd się wziął wampiryzm tak? I jest to u niej pewnego rodzaju "choroba" - bo w końcu wywołuje ja symbiont - czyli żywy organizm. A to nie czyni jej wampirów trupami, więc mogą odczuwać jak normalni ludzie...

Wiem dlatego pisze że narodziłeś sie na nowo po tym jak umarłeś co do cytatów z książki
Jej świat który Mi sie nie podoba Moim zdaniem jest kiepski(zwróć uwage na duże M) wiec ja przedstawiam swoje racje skoro to dział mam opinie :]
Falk jest polaczkiem.
Nie przypominam sobie co bym miał coś do Likan ,Prometean i wampirów stwierdziłem tylko że Likanie średnio boją się gróźb.
Awatar użytkownika
Smilodon
Pan/Pani Domów Krwi
Pan/Pani Domów Krwi

Post autor: Smilodon »

Mój Drogi (zobacz przez duże D) mi się wydaję, że masz kompleks przerostu "treści nad formą".
Nie zamierzam dyskutować z Tobą bo to co piszesz nie trzyma się ani składu i ani ładu...
Radził bym Ci też przemyśleć to bo ogólnie jest to śmieszne i dziecinne...
Tyle mojego i życzę Nadziej dalej miłego trzepania piany.

Ps. Po co w ogóle wszedłeś na to forum?? Masz kompleks mniejszości czy coś??
Psi c%#j i Last True Rebellious
"Smilodon Straszny jestes i czasem sie Ciebie boje ...
D."

| Prywata / Ratuj się kto może czyli... kursik pierwszej pomocy / Manewry IV - Waterworld / Nocarz - Premiera / Młody - Premiera - "Tor taktyczny" / Polcon 2017 / WTF II / CC II / Moto / WTF III / CC III |
ODPOWIEDZ