To co mamy, planujemy mieć lub o czym marzymy... Czyli ASG

Wszystko co dotyczy replik ASG
Awatar użytkownika
Fumiko
Major Nocarzy
Major Nocarzy

Post autor: Fumiko »

Delcia, wstrzymaj się z ewentualnym zakupem. W styczniu ze znajomymi robimy zamówienie z WGCshop i możesz się "załapać" na całkiem przyzwoitą już replikę w cenie badziewia a im nas więcej tym się bardziej przesyłka rozłoży.
Skontaktuj się jakoś ze mną, to dogadamy szczegóły. :)
Let the revels begin
Let the fire be started
We're dancing for the restless and the broken-hearted

Nocarski wydział PsyOps zaprasza do służby...
Awatar użytkownika
X-76
Top secret
Top secret

Post autor: X-76 »

Eeeech, trzeba było nas zaczepic na Falkonie. Na bank, kazdy z nas zaprezentował by Ci swoją broń a na upartego na zewnątrz znalazło by sie miejsce do oddania kilku strzałów.

Jesteś (tymczasowo) z Lublina, złap kontakt z tamtejszymi Wampirami. Dadzą potrzymać, doradzą ;)

W naszej "ZBROJOWNI" były już takie pytania, na które były sensowne odpowiedzi w kwestiach technicznych i cenowych.

W dużej mierze wszystko zależy od tego ile chcesz wydać kasy.

MP5 to akurat moja ulubiona broń. Trzeba było mnie zaczepić ;) mam baaardzo porządną elektryczną replikę Classic Army. To podstawowe wyposażenie NOCARZY + Glock 17 ( jesli chcesz trzymać się realiów książki).

Duzo tez zależy od gustu. Mnie np MP5 lezy jak ulał :D a MEDALOWI ( naszemu tutejszemu specowi) przeszkadza w niej długi magazynek podczas strzelania na leżąco ;)

Trzeba potrzymac, spróbować...... ;)
▂ ▃ ▄ ▆ ▇ Cybernetyczny Bóg Chaosu Wersja: X-76 "Piromedyk" ▇ ▆ ▄ ▃ ▂
"Pierdolnięty chaos! Mikstura wybuchowa" by Delein
"IKS to chodzący chaos. Jak kiedyś będzie koniec świata to na pewno go zatrudnią" by Dante
Awatar użytkownika
Delein
Podpułkownik Nocarzy
Podpułkownik Nocarzy
Kontakt:

Post autor: Delein »

Dzieki wam za info, sprobuje kogos z Lublina pomeczyc, zeby mi pokazal co i jak.
Sa jakies spotkania organizowane, czy to sie tak we wlasnym zakresie ludzie spotykaja?

Fumiko- jesli bedziecie zamawiac hurtowo, to super, moze uda mi sie kase odlozyc :]

+Even if the voices are not real, they have pretty good ideas.

|Pyrkon 2008||Polcon 2008|
|Falkon 2008||NIKTowa|
|Pyrkon 2009||Manewry IV|
|Ava V||Polcon 2009|
|Falkon 2009||Closterkeller|
|Pyrkon 2010||Tricon 2010|
|Falkon 2010| |Pyrkon 2011|
Awatar użytkownika
Fumiko
Major Nocarzy
Major Nocarzy

W tej chwili wiem o 5 (ze mną) osobach które się doczepiają do zamówienia. Byłabyś szósta.

Stronę masz tu, przejrzyj sobie co Ci pasuje.

Ja mam w domu Betę Specnaz, Kasiek ma MP5, <ciach> więc możesz obejrzeć "na żywo".

Edit: Gergart kałacha nie ma, tylko G36. Kałacha ma inny znajomy :D Zainteresowanych przepraszam za błąd.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2007, o 16:42 przez Fumiko, łącznie zmieniany 1 raz.
Let the revels begin
Let the fire be started

Awatar użytkownika
X-76
Top secret
Top secret

Fumiko, może i ja się dopiszę ;) bo interesi mnie taka zabawka ;)

HOLO

PS

Wracając do naszej ostatniej rozmowy brutalnie przerwanej organizacją Falkonu ;) apropos elementu zaskoczenia, nieznanego, jakiegos Borysa, rozpoznaniem i antyterrorka w tle....

Dokonczę tylko ostatnie zdanie, to które mi przerwało.

Bez rozpoznania, najlepsi spece od czarnej mogą stać się dziećmi we mgle, których odstrzelą totalni amatorzy (vide np. Magdalenka oraz wiele innych akcji, w których zgineli spece przez duuuuze S)
"IKS to chodzący chaos. Jak kiedyś będzie koniec świata to na pewno go zatrudnią" by Dante
Awatar użytkownika
Mcbet
Top secret
Top secret

Post autor: Mcbet »

Delein pisze:Dzieki wam za info, sprobuje kogos z Lublina pomeczyc, zeby mi pokazal co i jak.
Sa jakies spotkania organizowane, czy to sie tak we wlasnym zakresie ludzie spotykaja?

Fumiko- jesli bedziecie zamawiac hurtowo, to super, moze uda mi sie kase odlozyc :]
Spotkanie sa i sie odbywaja cyklicznie a szczeguly kazdego znajdziesz gdzies mniej wiecej tu --> http://www.nocarz.pl/forum/viewforum.ph ... 5f67f0d511
stasus UnKnow
Si quisquam pro me mori non volat, mihi non dice quemadmodum debo vivere
By Qadesh: "renegackie ścierwo, zawzięte i złe"
Awatar użytkownika
Delein
Podpułkownik Nocarzy
Podpułkownik Nocarzy
Kontakt:

Post autor: Delein »

Mcbet pisze: Spotkanie sa i sie odbywaja cyklicznie a szczeguly kazdego znajdziesz gdzies mniej wiecej tu --> http://www.nocarz.pl/forum/viewforum.ph ... 5f67f0d511
Juz sie zorientowalam :]
Przed zakupem chcialabym po prostu to wszystko dokladnie przemyslec, potrzymac, pobawic sie.

+Even if the voices are not real, they have pretty good ideas.

|Pyrkon 2008||Polcon 2008|
|Falkon 2008||NIKTowa|
|Pyrkon 2009||Manewry IV|
|Ava V||Polcon 2009|
|Falkon 2009||Closterkeller|
|Pyrkon 2010||Tricon 2010|
|Falkon 2010| |Pyrkon 2011|
Awatar użytkownika
Dante
Top secret
Top secret

Post autor: Dante »

Ja niesmialo wtrace 3gr. :

wyposazenie nocarzy to przedewszystkim Mp5 lub ( Madzik dopuscila ) G36C.Ja lubie jeszcze M-4, ale rozmawialem z Bartkiem i z tego co zrozumialem colty (M-4 ) sa ciut za dlugie na budynki.
Mysle ze aby trzymac sie ksiazki Mp5, polecam wersje SD (np 6 )
[MP5SD6] czyli z tlumikiem ognia, taka jak na okladce nocarza.Iks jesli pamietam ma mp bez tlumika A4/5 ?Sa ta bardzo fajnne karabinki do budynkow i do lasu.Wersja SD dzieki przedluzeniu lufy wydaje sie byc naprawde dobrym rozwiazaniem.
Bron boczna wedle uznania , lecz kto raz dotknie G/17/18/19 ten raczej nie chce nic innego ( wyjatek - Vorevol :-) ).
Przed zakupem jeszcze sie odezwij, chcialbym sprobowac zunifikowac uzbrojenie i wyposazenie nocarzy a zwlaszcza SON'u (do ktorego jak mniem szybko zaprowadzi Cie twoja scieszka awansow ).
edit :
Shin ta klamka jest troche dluga i ma stala kolbe. bedziesz mial na pewno problemy w budynkach, chyba ze idziesz na snajpera.(jak wskazuje opis broni).Wtedy najlepiej pomysl tez o jakims pistolecie jako broni bocznej.

To tyle
ps. Ja mam Colta z Vietnamu ( XM177E2), ale ja stary wampire jestem .... :-)
"młodzieńcze ! ciesz sie w młodości swojej " -platoon /Eklezjastes

747170
Awatar użytkownika
Rogal
Kapitan Nocarzy
Kapitan Nocarzy

Post autor: Rogal »

Dante pisze:Ja niesmialo wtrace 3gr. :

wyposazenie nocarzy to przedewszystkim Mp5 lub ( Madzik dopuscila ) G36C..
Mysle ze aby trzymac sie ksiazki Mp5, polecam wersje SD (np 6 )
[MP5SD6] czyli z tlumikiem ognia, taka jak na okladce nocarza.Iks jesli pamietam ma mp bez tlumika A4/5 ?Sa ta bardzo fajnne karabinki do budynkow i do lasu.Wersja SD dzieki przedluzeniu lufy wydaje sie byc naprawde dobrym rozwiazaniem.
Bron boczna wedle uznania , lecz kto raz dotknie G/17/18/19 ten raczej nie chce nic innego ( wyjatek - Vorevol :-) ).
Dobrze wiedzieć bo też planuje zakupy, może nie przed Manewrami, ale jakoś przy najbliższej okazji :wink:
What is your life?
My Honour is my life.
What is your fate?
My duty is my fate
CODEX OF BLACK TEMPLARS

Tata, tata! Biją Renegata!!
Awatar użytkownika
X-76
Top secret
Top secret

Dante, na okładce SD znalazło się przypadkiem ( o czym MADZIK mówiła) W książce NOCARZE uzywają wersji A3, czyli takiej jak ja mam)
Awatar użytkownika
Dante
Top secret
Top secret

Post autor: Dante »

Iks prawde powiedzial, a ja wyrazilem pobozne zyczenia ... :-)

Kocham MP5SD6 ale faktycznie czytalem gdzies ze nie jest uzywane ze wzgledu na slaba penetracje celu ( ?).Niestety tlumik mocno oslabia sile razenia.
Iks, jest na razie wzorcowa sylwetka Nocarza.Patrzcie na niego i nasladujcie. :-)
(moim zdaniem, zeby nie bylo ze zbyt odwaznie mowie :-) )
"młodzieńcze ! ciesz sie w młodości swojej " -platoon /Eklezjastes

747170
Awatar użytkownika
X-76
Top secret
Top secret

Taaaa wzorzec ze mnie jak w d..e strzelił....

Przydatny moim zdaniem link:

http://www.specops.com.pl/taktyka_czarn ... nie_at.htm

No i dwa zdjęcia from POLAND:

http://wloka.pl/nocarz/AT1.jpg
http://wloka.pl/nocarz/AT2.jpg

Widać MP5A3 i gogle BOLLE X800
Awatar użytkownika
Shin
Krwiopijca
Krwiopijca

Post autor: Shin »

Dzięki bogom, my renegaci nie musimy się tak ograniczać co do uzbrojenia, po prostu bierzemu to co ukrainiec ma w bagażniku albo coś co 'z tira spadło'. Może wyglądamy na bandę obszarpańców biegających z pordzewiałymy pepeszami ale dzięki temu mamy sporą znajomość broni :>

Co do SD to zgodzę się ze mniejszoną penetracją celu, i jest to mankament wszystkich wyciszonych giwer (może poza snajperkami), które często mają mniejszą energię i dodatkowo wymuszają używanie amunicji sub-sonic. Jednak dzięki temu odgłos wystrzału można przyrównać do ogłosu spadającej płasko na podłogę książki. Coś za coś. Chcesz penetracji to weź G36C i baw się dobrze :)

A na koniec moja ulubiona propozycja z działu eMPePiątki
Obrazek
Zapewniam, że niejeden nocarz wybałuszy oczy ze zdziwienia jak jakiś 'biznesmen' przejedzie go serią po pleckach :twisted:
I will never beg for mercy
I will never kiss your feet

Kto chce fotki? http://nocarz.pl/forum/viewtopic.php?p=66493#p66493
Awatar użytkownika
Fumiko
Major Nocarzy
Major Nocarzy

O kurka, mam wrażenie, że mnie ktoś opieprzy jak się z 6 osób zamawiających zrobi 20, bo skoordynować to, to już wyższa szkoła jazdy. Ale OK, przekażę komu trzeba, że jest więcej chętnych. Tylko pozalubelscy - doliczcie koszta przesyłki w Polsce/koszta dojazdu żeby sobie broń lub akcesoria odebrać.
Let the revels begin
Let the fire be started

Awatar użytkownika
X-76
Top secret
Top secret

Fumiko pisze:O kurka, mam wrażenie, że mnie ktoś opieprzy jak się z 6 osób zamawiających zrobi 20, bo skoordynować to, to już wyższa szkoła jazdy. Ale OK, przekażę komu trzeba, że jest więcej chętnych. Tylko pozalubelscy - doliczcie koszta przesyłki w Polsce/koszta dojazdu żeby sobie broń lub akcesoria odebrać.
No jak to ? PANI MAJOR nie da rady ? :P Spox, doliczymy te 9 zeta za priorytet :lol:
ODPOWIEDZ