Nie powiem - racja Ultor jak każdy pełnoprawny Lord jest wolny.Wilkołak pisze:Człowiek (wampir/wilkołak) jest wolny nie dlatego że robi co chce ale dlatego że potrafi sam nad sobą zapanować i narzucić sobie ograniczenia. Tym się różnimy od zwierząt czego świetnym przykładem jest Lord Ultor.
Czego nie można powiedzieć o nocnikach.
Przeoczyłeś w ostatniej książce dialog Okruszka z Echisem? Tyle co do bezbronności naszych szanownych ofiar.Wilkołak pisze:Co do Honoru to niech nie uczy mnie go ktoś kto żyje z zabijania bezbronnych ludzi.
A przepraszam czym się różni Mangust od "zwykłego wojownika"?Wilkołak pisze:Co do braterstwa... sorki ale większość renegatów (mangustów nie zaliczam) to ćpuny sorki ale lojalność ćpuna nie jest warta splunięcia na chodnik.
Dowódcą? Tym ze używa odrobinę lepszego sprzętu? Czy tym że jest przeznaczony do wali z ludźmi? Bo mi się popatrz zdawało ze Mangust jest wybierany właśnie z tych "ćpunów" jak to nazywasz. Wszystko kwestia propagandy.. Każdy renegat potrafi powstrzymać się przed piciem krwi czego przykładem - oni. Kwestia tylko że nie każdy musi.
Oj, wilczku, pojechałeś. Dziękuję za określenie "w znacznej części zwierzę" takich osób jak Nex, Strix, czy chociażby Icta.Wilkołak pisze:Przykro mi droga renegatko ale nie. Za renegata myśli instynkt. Renegat decyduje się być w znacznej części zwierzęciem.
Puste słowa!Wilkołak pisze:Ten "łańcuch" to normy takie jak litość sprawiedliwość i td. Dla renegata puste słowa bo idee nie istnieją fizycznie. Rzeczywiście jesteście wolni... jak wilki i na tym samym poziomie co one...
Nie, nie mogę.. Po prostu nie mam cierpliwości.. Przeczytaj mój post wcześniej. I weź to przemyśl, nie jesteś kundlem, wilkiem jesteś, użyj głowy.