Komentarze wszelakie

Który Ród jest Twoim? Wybierz lub pozostań zombiakiem ;)
Awatar użytkownika
Mysz258
Nimfa
Nimfa
Kontakt:

Re: Komentarze wszelakie

Post autor: Mysz258 »

Ad1. Nie wiem kto dzwonił do emsiego, ale wiem, że Mc takowy telefon miał.
Ad2. Doszliście, przyznałem to od razu na początku.
Ad3. Wspomniałem, że jej unikneliście niechcący na początku idąc w złą drogę. Nie mówiłem, że to Minus. Przynajmniej dla was, bo dla was to lepiej.

To tyle skierowane do strony ludzkiej tych manewrów.
Manewry IV - Wodny Świat

Ludzie byli dawniej bliżsi sobie.
Musieli.
Broń nie niosła daleko.
Awatar użytkownika
poohaty
Krwiopijca
Krwiopijca

Post autor: poohaty »

EDIT: Proszę o przeniesienie do działu Manewry IV do komentarzy. Post został umieszczony jako odpowiedź na posty w tym temacie.

A ja powiem tak.
Mapka była troszke niedokładna. Nie było przy rozbudowaniach zaznaczonej dróżki w którą mieliśmy odbić. Dlatego poszliśmy na około. O droge nie pytaliśmy. Ktoś w tłumie rzucił hasłem " A może cofniemy i spytamy sie jak dojść do stawu" to wszystko. Widzicie troszke też pomogłem przy orientacji jak sie zgubiliśmy. MIanowicie stoimi na rozdrożu dóżka w prawo lewo prosto i za nami z której przyszliśmy. Wybranie właciwej scieżki (prawej) było podsuniete przezemnie. ot jak niektórzy zapewne pamietają przy zabudowaniach był jakiś cywil który piłował coś piłą tarczową (nie jestem pewien narzędzia). Odgłos stłumiony lasem niósł się mniej wiecej z godziny 2. Po sprawdzeniu z mapą doszedłem do wniosku że oto trafiliśmy na cieżke na którą dużo wczesniej powinniśmy trafić.

Co do podziału Nocarze renegaci... Wiecie płaczecie że padły wam 2 bronie. A co ja mam powiedzieć? Emilka zapodała krótką serie (30sekund może) poczym zdechła. Mieliśmy w oddziale 3 gaziaki. Zdechły. Nawet sprężynówka z ktrórą biegłem się zacieła. Nie płakałem bo podczas bitwy zauważyem że nie tylko mi bron zdechła.
Powiem tak może zabrzmi to samolubnie ale wasqu podejrzewam, był 1 raz na strzelance. Dlatego stwiierdziłem że troszke gorzej mu sie bedzie wczuć. Dlatego "użyczyłem" na chwile jego brońi dzieki temu pozabawiłem nocarzy medyka, co wyszło na dobre.

A teraz pojade po naszych. Wiem, że to co powiem bedzie troche boleć i wiem że może mi się oberwać ostro. Liczę się nawet z tym że mogę zostać usuniety z tego forum.

1.Przestrzeliwanie gogli z najmocniejszej repliki. Nie było tego, a młode wąpierze, niewiadomo gdzie kupowali sprzet. Fakt samemu przypomniało mi sie to już w trakcie manewrów

2.Obeznanie z mapy. nie jest to niczyja wina, że nie zna, chociaż w szkołach tego uczą. Proponuję zrobić szkolenia z obsługi mapy. Jak zasiąde do ksiązek, map i papierów, poprzypominam sobie to i owo i dacie mi z miecha czasu to moze poprowadzę jeśli sie zgodzicie.

3. Magnusie, rozumiem, mogłeś mieć zły dzień, byłeś przemoczony i zmarzniety, ale troszke ci dowodzenie nieszło. Oki wysłałeś ludzi na boki, ale co z tego że wracali oni po 5m spowrotem na dorge. Wysyłanie zwiadowców, 2 naraz z bronią nie było zbyt dobrym pomysłem. Ja bym wysłał jednego. Wyposażonego w gaziaka, póki jeszcze działały. Jako dowódca powinnieneś trzymaś medyka przy sobie podczas przmarszów. Bo raz szdł na samym końcu, raz na samym przedzie, po upomnieniu wracała na środek.

EDIT 2:Magnusie i inni, nie miejcie mi tego za złe. To po prostu moje spojrzenie na to co sie działo.okiem obserwatora i uczestnika. Sam zresztą przeniosłeś moją pozycję na środek dopiero po ok godzinie zabawy zauważając że głupio by było stracć cieżkie wsparcie na początku. I za to brawo dla Ciebie. Nie ma dowudców idealnych. Sam zapewne bym nie radził sobie lepiej. Mieliśmy paru "nowych" i mogli nie załapać, że w pewnym sensie bawimy sie w wojsko i trza sie słuchać tych strszych. Oczywiście trzeba porobić szkolenia lekkie w naszych oddziałach, aby każdy wiedział co i jak. Poruszanie się w kolumnach, zwiady, ataki, oskrzydlanie. Takie nauki by nam sie przydały.Bo co to za armia która biega w kółko nie wie co robić i biegnie na drugi koniec bo chce pogadać z kimś|? Nie mówie że musimy wprowadzać pełną militarkę, wystarczą nam podstawy. Magnusie masz szanse zotać dobrym dowódcą, bo daleko już zaszłeś. Jak wiadomo człowiek/wampir uczy się przez całe życie.

4.Jednego z renegató poprosiłem- odbij z 5 metrów w lewo i sprawdź kłody drewna czy czegoś tam nie ma- na co usłyszałem- A kim ty jesteś by mi rozkazywać?
No ok rozumiem niektórzy nie rozróżniają słów prośba-rozkaz

To wszystko dziękuję za uwagę.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2009, o 18:06 przez poohaty, łącznie zmieniany 1 raz.
-=POHAŃBIONY=-
Wasqu
Krwiopijca
Krwiopijca

Post autor: Wasqu »

Większa pierwsza , lokalnych było więcej :P
Odnalazłeś niewidzialny podpis, order z kartofla przyjdzie pocztą.
Awatar użytkownika
Delein
Podpułkownik Nocarzy
Podpułkownik Nocarzy
Kontakt:

Post autor: Delein »

Ale moze wyniescie się z tymi dyskusjami do działu o manewrach, co paszczaczki?

Witam świeżą renegacką krew.

+Even if the voices are not real, they have pretty good ideas.

|Pyrkon 2008||Polcon 2008|
|Falkon 2008||NIKTowa|
|Pyrkon 2009||Manewry IV|
|Ava V||Polcon 2009|
|Falkon 2009||Closterkeller|
|Pyrkon 2010||Tricon 2010|
|Falkon 2010| |Pyrkon 2011|
Awatar użytkownika
Ghash
Krwiopijca
Krwiopijca

Post autor: Ghash »

qadesh pisze:
Ghash pisze:Znaczy sie jak specjalnie moje wypowiedzi daje kursywą, zaznaczając, że jest to mówione z perpektywy mojej postaci, bo traktuje to jako formę RPG. Tylko te pisane normalnie są komentarzami mojej skromnej osoby.
Zdążyłam zauważyć, że gdzie tylko się da jedni wrzucają innym i jest generalnie wesoło :P
no i nikt nie pisze kursywą. znaczy nie ma podziału na rolę i ciebie.
jesteś renegatem wraz ze wszystkimi tego konsekwencjami, czy tego chcesz czy nie.
z jednej strony - napadają na ciebie nocarze, ale z drugiej - kto podskoczy Vorevolowi? :twisted:
zatem żadnych kursyw, co najwyżej emotki.
a jak ktoś za bardzo pojedzie, to obsztorcuj na PW, zgłoś jego dowódcy, albo zapłacz do modów.
WELCOME.
Aha, to wychodzi na to, że jednak pomyliłam fora. Przepraszam za zamieszanie i życzę miłej zabawy.
Do widzenia.
"Lubię chleb, więc sobie zjem i po brzuchu się poklepię"

leuke-chan.deviantart.com
Awatar użytkownika
Elvarel
Kapitan Nocarzy
Kapitan Nocarzy

Post autor: Elvarel »

<Zastanawia się, jak bardzo dosłownie Ghash potraktowała słowa Qadesh :lol: >
Yhh... Sekta w tę czy sekta w tę. Jak dla mnie - norma :lol: ...
Telien dagorbarth IV - Nenardhon
Plcn'09
Clstrkllr Ncrz
Prkn'10
Fiolet. Pzn
Prkn'12

Dzwoni Barbie do Cindy ]:-> ...

Cevi i Elv: Ej, przeszliśmy obok lampy i zgasła!
Mith: No! Jesteśmy w formie. :D

Kur*a, czemu wciąż mamy same najgorsze pomysły, zaklął Vesper w duchu.
Wasqu
Krwiopijca
Krwiopijca

Ghash pisze:
qadesh pisze:
Ghash pisze:Znaczy sie jak specjalnie moje wypowiedzi daje kursywą, zaznaczając, że jest to mówione z perpektywy mojej postaci, bo traktuje to jako formę RPG. Tylko te pisane normalnie są komentarzami mojej skromnej osoby.
Zdążyłam zauważyć, że gdzie tylko się da jedni wrzucają innym i jest generalnie wesoło :P
no i nikt nie pisze kursywą. znaczy nie ma podziału na rolę i ciebie.
jesteś renegatem wraz ze wszystkimi tego konsekwencjami, czy tego chcesz czy nie.
z jednej strony - napadają na ciebie nocarze, ale z drugiej - kto podskoczy Vorevolowi? :twisted:
zatem żadnych kursyw, co najwyżej emotki.
a jak ktoś za bardzo pojedzie, to obsztorcuj na PW, zgłoś jego dowódcy, albo zapłacz do modów.
WELCOME.
Aha, to wychodzi na to, że jednak pomyliłam fora. Przepraszam za zamieszanie i życzę miłej zabawy.
Do widzenia.
przykro że odchodzisz no , ale co mogę powiedzieć no kiepsko no ooo
Awatar użytkownika
Mcbet
Top secret
Top secret

Post autor: Mcbet »

Stop Panie i Panowie nocarze i renegaci i winorosle i wszelki inne rody.

Vorevol nie bez przyczyny zazlozyl temat Podsumowanie zeby sie rozpisywac tutaj.
stasus UnKnow
Si quisquam pro me mori non volat, mihi non dice quemadmodum debo vivere
By Qadesh: "renegackie ścierwo, zawzięte i złe"
Awatar użytkownika
Falk
Major Nocarzy
Major Nocarzy
Kontakt:

Post autor: Falk »

Już było to kilkakrotnie sugerowane...
Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej.

J. Piłsudski
Awatar użytkownika
Ghash
Krwiopijca
Krwiopijca

Post autor: Ghash »

Wasqu pisze:
przykro że odchodzisz no , ale co mogę powiedzieć no kiepsko no ooo
w sumie... Nie tego początkowo się spodziewałam, co zostałam, ale z drugiej strony mogę spróbować egzystować w tym co jest i ewentualnie zniknąć, gdy mi ciśnienie za bardzo skoczy.
O! Kobieta zmienną jest i tyle ;)
"Lubię chleb, więc sobie zjem i po brzuchu się poklepię"

leuke-chan.deviantart.com
Awatar użytkownika
Milo
Diakon
Diakon
Kontakt:

Post autor: Milo »

Powitać nowych - niestety - krwiopijców. Ludzi in spe.
Jak to jeden z nich napisał - powitać czołgiem.
Ewentualnie - Strzałka! Taka nasączona :D
Wasqu
Krwiopijca
Krwiopijca

witam nowego naukowca :)

uważaj milo żebym Cię ak nie przywitał ^,^
Awatar użytkownika
Nahya
Krwiopijca
Krwiopijca

Post autor: Nahya »

wrrrrrrrr ;> Do weekendu ten watykański jest pod ochroną także wara ;>
Awatar użytkownika
Milo
Diakon
Diakon
Kontakt:

Post autor: Milo »

Czołg ma jednak większą siłę ognia. No i co se myślisz, Ty jeden masz Kałasza. ja dla przykałdu też, obok M-ki ;) (CT i Terro :P)
Lubię wolną wolę renegatów. Pijawa broni Watykańca... trza się będzie odwdzięczyć :D :twisted:
Awatar użytkownika
Nahya
Krwiopijca
Krwiopijca

Post autor: Nahya »

Milo ale tylko do weekendu :p Jak coś spalisz to sama cię rozpracuje na części pierwsze z dziką satysfakcją :twisted:
ODPOWIEDZ