Komentarze wszelakie
Re: Komentarze wszelakie
@Trynidad
My naukowcy jesteśmy spokojni. Nikomu nie wadzimy, siedzimy z boku i reperujemy prymus.
My naukowcy jesteśmy spokojni. Nikomu nie wadzimy, siedzimy z boku i reperujemy prymus.
Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem.
Szalone czasy wymagają szalonych naukowców
A Tobie ile czasu zabrało sprawdzenie co to znaczyVercor pisze:Niuanse, pewnie długo tego szukałeś w słowniku XD

Ofkors ja cały czas witam nowego naukowca

When i close my eyes i keep falling
Though im plunging down it's like flying
I'ts funny how im so high yet never floated
so low
Just wanna revert from this horrid death row
so low
Just wanna revert from this horrid death row

Nie podlizuj się, i tak wszystkie nowe sprzęty, gadżety, ulepszenia itp. robione są dla nocarzy
Bo Naukowcy wiedzą co jest właściwe 

Nie, no oczywiście również witam całą krwawą brać. Tak tą, która już zrozumiała, jak i tą, która dopiero zrozumie jedyną słuszną drogę, jaką należy kroczyć.
@Vercor, ty jako Nocarz, to sam najlepiej wiesz, że wy to najlepiej tylko więcej tych fajnych strzelających zabawek...
Bo jak się zaczyna proponować mikrofalowe czujki EEG , albo multipkleksery wizji IR z przełożeniem na 3D z dodatkowym kanałem wizualizacji fonii (o Mind Warpie już nie mówię) to od razu "A pooo co?" "To takie kruche jest" "Lepiej byście wymyślili amunicję poddźwiękową żeby kamizelki klasy II przebijała"
Bo jak się zaczyna proponować mikrofalowe czujki EEG , albo multipkleksery wizji IR z przełożeniem na 3D z dodatkowym kanałem wizualizacji fonii (o Mind Warpie już nie mówię) to od razu "A pooo co?" "To takie kruche jest" "Lepiej byście wymyślili amunicję poddźwiękową żeby kamizelki klasy II przebijała"
Inanici... a conajmniej jeden z nich (dzień dobry
) to straszni gadżeciarze, więc i multipleksery wizji w podczerwieni jak i mikrofalowe czujki EEG (ciekawe jaki zapis beda dawac u wampira, który sie maskuje), oraz wszystkie gadżety Hi Tech łykamy z pocałowaniem ręki 

▂ ▃ ▄ ▆ ▇ Cybernetyczny Bóg Chaosu Wersja: X-76 "Piromedyk" ▇ ▆ ▄ ▃ ▂
"Pierdolnięty chaos! Mikstura wybuchowa" by Delein
"IKS to chodzący chaos. Jak kiedyś będzie koniec świata to na pewno go zatrudnią" by Dante
"IKS to chodzący chaos. Jak kiedyś będzie koniec świata to na pewno go zatrudnią" by Dante
Jak już kiedyś tam prosiłam - Trinidad. Nie Trynidad.
No, to miłego reperowania prymusa życzę
No, to miłego reperowania prymusa życzę

Iren: oj tam, oj tam ;>
Pie Iesu domine (tup, tup, tup, sru!) dona eis requiem (tup, tup, tup, sru!)
W plecaku zawsze noszę kilka noży i kosę. Tak dla uspokojenia.
Pie Iesu domine (tup, tup, tup, sru!) dona eis requiem (tup, tup, tup, sru!)
W plecaku zawsze noszę kilka noży i kosę. Tak dla uspokojenia.
Jestem jak najbardziej zaAR15 pisze:@Vercor, ty jako Nocarz, to sam najlepiej wiesz, że wy to najlepiej tylko więcej tych fajnych strzelających zabawek..."

@X-76 A to akurat bardzo proste.
Po pierwsze wampir to nie zombie - ciepło emituje. Ale nawet jeśli się ukrywa (są metody), to po to multipleksing. Puszczając wizję przez pętlę opóźniającą dostajemy w rezultacie obraz różnicowy. Można oczywiście nałożyć na to jeszcze wizję w świetle widzialnym. W tym momencie, po rozstawieniu czujek mamy bardzo ładny system rozpoznawania ruchu.
Ale się nie przyjęło, bo "kruche, i jak nam upadło, to się zepsuło"
Po drugie wampir myśli. Ale z tym mamy problem, bo jeszcze nie dopracowalismy odpowiedniej mocy emitera...
@Trinidad
Wybacz proszę. {grrr... nie ma "Edit" dla starych wpisów}
Po pierwsze wampir to nie zombie - ciepło emituje. Ale nawet jeśli się ukrywa (są metody), to po to multipleksing. Puszczając wizję przez pętlę opóźniającą dostajemy w rezultacie obraz różnicowy. Można oczywiście nałożyć na to jeszcze wizję w świetle widzialnym. W tym momencie, po rozstawieniu czujek mamy bardzo ładny system rozpoznawania ruchu.
Ale się nie przyjęło, bo "kruche, i jak nam upadło, to się zepsuło"
Po drugie wampir myśli. Ale z tym mamy problem, bo jeszcze nie dopracowalismy odpowiedniej mocy emitera...
@Trinidad
Wybacz proszę. {grrr... nie ma "Edit" dla starych wpisów}
Nie no jeśli chodzi o wizję, to jasne, ale mnie chodziło o zapis EEG wampira, który się maskuje mentalnie.
W ksiązkach Magdy wampir, który nie zyczy sobie, żeby czytać jego myśli roztacza wokół siebie taką kulę ochronną, która odbija mysli niczym lustro
W ksiązkach Magdy wampir, który nie zyczy sobie, żeby czytać jego myśli roztacza wokół siebie taką kulę ochronną, która odbija mysli niczym lustro

Heh.
Taki wampir robi z siebie dziurę. O ile normalnie mamy poziom szumu tła, to taki wampir w trybie wygłuszenia stanowi czarną dziurę. I tu jest dla niego problem, bo nie może wytłumić tylko myśli świadomych, tylko izoluje wszystko.
To wygląda dokładnie tak, jak człowiek w czarnym ubraniu idący nocą.
Taki wampir robi z siebie dziurę. O ile normalnie mamy poziom szumu tła, to taki wampir w trybie wygłuszenia stanowi czarną dziurę. I tu jest dla niego problem, bo nie może wytłumić tylko myśli świadomych, tylko izoluje wszystko.
To wygląda dokładnie tak, jak człowiek w czarnym ubraniu idący nocą.
Czyli dopóki nie nauczą się symulować aktywności mózgowej zwykłego człowieka to używając maskowania praktycznie sie wystawiają.
Takiego AR`a mi brakowało na forum
Witajcie gadżety ! 
Takiego AR`a mi brakowało na forum

Teoretycznie wszystko działa, ale...
Moc potrzebna dla zdalnego sczytania odczytu fal jest nadal nieco zbyt duża.
Widziałeś kiedyś jajko w mikrofalówce? No właśnie...
Moc potrzebna dla zdalnego sczytania odczytu fal jest nadal nieco zbyt duża.
Widziałeś kiedyś jajko w mikrofalówce? No właśnie...
Ale taki wampir to chyba nie zagłusza lecz odbija? Czym się różni lustro od czarnej dziury?
Arma virumque cano
Hyhyhy, ja sobie zdaję sprawę, że póki co to jest takie działko mikrofalowe 
Wierzę jednak, że nauka idzie do przodu
Madzik, pewnie soft ma wzorce albo dobry algorytm odróżniający zwykły szum myslowy jakich wiele od specyficznych anomalii (w tym przypadku np. odbicie). Jak wykryje taka anomalię to mamy pozytywny wynik
Tak mi się wydaje.
Ale to nie ja tu jestem naukowcem

Wierzę jednak, że nauka idzie do przodu

Madzik, pewnie soft ma wzorce albo dobry algorytm odróżniający zwykły szum myslowy jakich wiele od specyficznych anomalii (w tym przypadku np. odbicie). Jak wykryje taka anomalię to mamy pozytywny wynik

Ale to nie ja tu jestem naukowcem