Skoro jest Nocarz i Nocar(z)yca, to może małe Nocarzątko?

A czy Autorka ma swoją ulubioną książkę/film o tematyce wampirzej? (pomijając wspomnianego "Draculę")
Czytałam z rok temu artykuł o "Małych żołnierzach Putina" - dzieci od siódmego roku życia strzelają z kałachów, walczą wręcz itepe. Regularne wojsko.Madzik pisze:Jako żywo, nigdy dzieci w jednostkach specjalnych nie widziałam - przymnajmniej, jeśli chodzi o Europę
I to wszystko czym to było. Obóz wojskowy dziewczyno. Czy ty wiesz ile trwa szkolenie normalnego rekruta?Dwumiesięczne obozy dla dzieciaków
A zeby zobaczyc cos takiego to wystarczy sie wybrac do pierwszej lepszej polskiej pipidówy aby zobaczyc jak dzieci bawia sie w wojne. I nie martw sie o daje ci slowo ze w rosyjskim wojsku jeszcze tak zle aby posylac 12 letnie dzieci na front.Dziewuszka, na oko 12-letnia, przebrana w za duży mundur, z czapką, która jej spada na twarz. Grupa dziecaków, pomazanych w "barwy ochronne", czołgająca się w błocie.
Owszem mi napewno ale partyzantowi czeczenskiemu ktory nie takie rzeczy robi od lat raczej nie ...to palec Ci na spuście zadrży, nie?
no dobra wysla tam te dzieci za jakies 3-4 latabędą kiedyś... w niedalekiej przyszłości..
Afryka i kolumbia to zupełnie inna liga.Tam na palcach jednej reki mozna policzyc lata spokoju. No ale idac twoim tropem skoro Afryka, Kolumbia i Rosja maja wojsko zlozone z dzieci. To moze Watkyn też je ma, no bo czemu nie? Czemu mial by ich nie miec ?? Moze u nas w Polsece tez sa? No bo skoro tam sa to czemu u nas nie ??Jeśli tam mogą to czemu u putina nie ?
Jest jak najbardziej "najszczęśliwsza"Soban pisze:Sam chyba przyznasz ze twoja argumentacja "czemu nie?" nie jest najszczesliwsza ...
To technicznie odrzucasz mozliwość dwunastolatka z kałachem.Soban pisze:jakos nie widze dzieciaka w wieku 7-14 ktory jest w stanie wytrzymac odrzut z kalacha nie dziurawiac przy tym sufitu strzelnicy.